Grote actie in Japan na vreemde ontdekking in brood!

bakkerij 1jpg

Een grootschalige terugroepactie is op gang gekomen bij de bekende Japanse broodfabrikant, Pasco Shikishima Corporation, voor zo’n 104.000 zakken van hun gesneden witbrood.

Deze actie volgt op de ontdekking van resten van een zwarte rat in minstens twee van hun broden, zoals gemeld door BBC News.

Het brood van Pasco is een populair product in veel Japanse huishoudens en behoort tot de best verkochte broodmerken in het land.

Er is niet bekendgemaakt hoe de verontreiniging heeft kunnen plaatsvinden, maar het bedrijf heeft wel toegezegd om de controles op kwaliteit aanzienlijk te verscherpen om herhaling te voorkomen.

“We doen er alles aan om onze kwaliteitscontroles te verbeteren, zodat iets dergelijks nooit meer zal voorkomen,” meldde Pasco in een officiële verklaring.

Tot dusver

Er zijn tot op heden geen meldingen ontvangen van ziektegevallen als gevolg van het geconsumeerde brood, en uiteraard wordt gehoopt dat deze situatie zo blijft.


Het brood in kwestie wordt tevens geëxporteerd naar internationale markten, waaronder de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Het is nog niet duidelijk of de terugroepactie invloed zal hebben op deze regio’s.


Deze situatie van terugroepactie valt op in een land waar normaal gesproken de voedselveiligheid van zeer hoog niveau is en terugroepingen van voedsel zeldzaam zijn.


Recente incidenten, zoals honderden studenten in de prefectuur Miyagi die ziek werden van bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, geven echter aan dat er een groeiende bezorgdheid is over voedselveiligheid in Japan.


Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven