Wie wordt de nieuwe leider van het land? Geert Wilders heeft al iemand in gedachten en heeft deze persoon al benaderd!

WhatsApp Image 2024 05 14 at 142119 3jpg

De vraag naar de toekomstige premier van Nederland blijft onbeantwoord, ondanks speculaties en intriges.

Geert Wilders heeft al contact opgenomen met een mogelijke kandidaat-premier, wat naar verwachting binnenkort zal worden onthuld volgens bronnen dichtbij de formatieonderhandelingen.

Dilan Yesilgöz van de VVD benadrukte het belang van de rol van premier bij haar aankomst in de Tweede Kamer: “De premier vertegenwoordigt niet alleen ons land, maar speelt ook een cruciale rol binnen het bestuur.”

Volgens Yesilgöz en Pieter Omtzigt van het NSC, is de keuze voor de nieuwe premier cruciaal in het vormingsproces van het kabinet.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Desalniettemin, ziet BBB-leider Caroline van der Plas dit anders.

De focus zou moeten liggen op het bereiken van een akkoord voordat er gesproken wordt over de “poppetjes”, aldus de andere partij.

Grote irritatie bij Caroline van der Plas: ‘Mag ik nog ademen mensen?’

Recentelijk onthulde Wilders dat hij al iemand op het oog heeft voor de rol van premier en dat hij deze persoon al heeft benaderd.

Volgens hem zou het onprofessioneel zijn als hij dit nog niet had gedaan en zou het “raar” zijn als er nog geen gesprek had plaatsgevonden met deze kandidaat.

De identiteit van deze kandidaat wordt momenteel geheim gehouden en de andere partijen in de formatie zijn nog niet geïnformeerd.

In Nederland, waar de premier niet direct wordt verkozen, is het de norm dat de leider van de grootste partij de functie van premier op zich neemt.

Na de verkiezingen wordt vaak snel duidelijk wie de rol zal vervullen, maar er was weerstand tegen Wilders als mogelijke premier.

Yesilgöz heeft aangegeven niet onder premier Wilders te willen dienen vanwege haar opvatting dat de premier verbindend moet zijn en Nederland internationaal moet vertegenwoordigen, iets wat zij betwijfelt of Wilders kan.

Omtzigt heeft aangegeven dat de rechtsstatelijke afstand tussen zijn partij NSC en de PVV te groot is voor een kabinet-Wilders I, terwijl Van der Plas geen bezwaren heeft geuit.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Deze discussies hebben geleid tot het besluit van de vier partijleiders om gedurende de komende kabinetsperiode in de Tweede Kamer te blijven.

Dit vinden zijn collega’s ervan!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven