Joost Klein zegt sorry na voorval: ‘Dit had niet mogen gebeuren’

josstjpg

Direct na het incident dat zich achter de schermen van het Eurovisiesongfestival voordeed, bood Joost Klein zijn verontschuldigingen aan, zoals gemeld door het Zweedse dagblad Aftonbladet.

Nadat er een confrontatie was geweest met een productiemedewerker, werd Klein, die Nederland vertegenwoordigde op het festival, gediskwalificeerd voor de finale.

Oorspronkelijk waren de details van het incident vaag; het team van Klein verklaarde dat hij geërgerd was door een cameravrouw die hem filmde direct na zijn optreden, ondanks herhaalde verzoeken om dit niet te doen.

Het incident werd uitgebreid besproken in het Zweedse Aftonbladet, waar gemeld werd dat Klein ongepast gedrag vertoonde.

Getuigen, geciteerd door de krant, beschreven de zanger als “zeer beledigend”. Er werd gemeld dat de camera van de vrouw beschadigd was, wat doet vermoeden dat er meer is gebeurd dan aanvankelijk werd gemeld.

Volgens een rapport van Aftonbladet verklaarde Klein zich “erg gestrest” door de opdringerige fotografen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Het schijnt dat hij zijn geduld verloor, zijn arm en vuist omhoog hief en per ongeluk de cameravrouw raakte, gevolgd door de woorden: “Dat had niet mogen gebeuren.”

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Direct na het incident toonde Klein, volgens backstage getuigenissen, veel spijt en herhaalde meerdere malen:

“Het spijt me, het spijt me.” Het blijft onduidelijk of deze excuses ook direct aan de cameravrouw gericht waren.

Joost Klein excuseerde zich onmiddellijk na het omstreden incident!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven