Loiza Lamers gaat het gesprek aan met Johan Derksen!

WhatsApp Image 2024 05 16 at 141515 2jpg

De eerste verschijning van Loiza Lamers bij Vandaag Inside bracht haar in een boeiend gesprek met Johan Derksen.

Derksen, bekend om zijn directe uitspraken, bracht deze week op een uitdagende manier de vraag naar voren over Nikkie de Jager: ‘is het een man of een vrouw?’, waarbij hij zichzelf corrigeerde naar ‘zij’.

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

Lamers wees erop dat zowel René van der Gijp als Johan in werkelijkheid zeer attent zijn: “Dat vind ik dan zo jammer.”

‘Achter de schermen zijn jullie zo lief, maar gisteravond noemde je Nikkie een ‘jongetje’. Daarna corrigeerde je jezelf naar ‘zij’, dus ik denk: je doet het expres.”

Johan was even uit het veld geslagen: “Ja, nee, nee, nee, maar: ik ben daar niet zo goed in.” Lamers reageerde scherp: “Ja, maar hoeveel jaren ben je er al niet zo goed in?”

Johan antwoordde: “Ik kan het ook niet meer bijhouden. Je hebt ook dat meisje of die jongen of…” Lamers onderbrak: “Nee, we zeggen meisje, helemaal als ik er ben.”

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: ‘dan ben je niet goed bij je hoofd’

Het gesprek verschoof naar Raven van Dorst, die zich niet identificeert als man of vrouw. “Dan weet ik ook niet wat ik moet zeggen,” zei Johan.

Johan Derksen haalt snoeihard uit naar Gordon: ‘Je hebt nichten en valse nichten’

Lamers reageerde streng: “Ja, maar als ík niet weet wat ik moet zeggen, dan lees ik me óf in of ik denk: ik brand m’n handen er niet aan.”

Johan gaf toe: “Jawel, maar ik ben, met alle respect, in jullie branche ook niet zo geïnteresseerd om me daarin te verdiepen.”


“De vriendelijke kant van Johan werd duidelijk toen hij de woorden deelde: ‘Het draait allemaal om één ding: of je kind gelukkig is. En de rest doet er niet toe.’ Lamers straalde van blijdschap: “Nou, dat is prachtig om te horen. Dankjewel.”


Ze eindigde het gesprek met de woorden: ‘Uiteindelijk zijn we allemaal mensen. Soms is het gewoon iets te hard en vind ik het een beetje gemakzuchtig.’


Johan Derksen had de verkeerde tegenover zich!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven