Prinses Amalia krijgt veel geld in 2025.

amaliajpg

Er wordt gemeld dat Prinses Amalia aanvankelijk afstand had gedaan van haar jaarlijkse onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro, maar nu van gedachten is veranderd en vanaf 2025 dit bedrag wil ontvangen.

Na kritiek heeft ze op haar 18e verjaardag een brief aan premier Mark Rutte geschreven waarin ze aangeeft dat ze het ongemakkelijk vindt om dit bedrag te ontvangen zonder een significante tegenprestatie te leveren, met name gezien de moeilijke omstandigheden waarin veel andere studenten verkeren.

Mogelijk hebben haar verblijf in Spanje en het contact met welgestelde vrienden invloed gehad op haar besluit.

Het lijkt erop dat Kroonprinses Amalia de vergoeding nu wil inzetten om haar financiële onafhankelijkheid te benadrukken.

De financiering van het bedrag komt volledig uit belastinggeld en omvat geen beveiligingskosten, die apart worden gefinancierd.

Haar studiekosten en accommodatie worden door haar ouders betaald, terwijl de vergoeding bedoeld lijkt te zijn voor zaken als kantoorruimte of een werkruimte.

De keuze van de toekomstige koningin wordt niet breed gesteund door het publiek, wat tot uiting komt op sociale media waar velen hun bezorgdheid uiten over de verdeling van financiële middelen.

Sommigen suggereren dat het geld beter besteed zou kunnen worden door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen die zich inzetten voor kansarme individuen.

In een uitzending van Vandaag Inside deelde Johan Derksen ook zijn bedenkingen over de genomen beslissing van Amalia.

Volgens hem had Amalia voorheen aangegeven geen aanspraak te maken op de vergoeding, maar nu lijkt ze van gedachten te zijn veranderd om haar levensstijl aan te passen.

Wellicht zal ze deze vergoeding nu voor dat doel gaan gebruiken:

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven