Opmerkelijke video van vrouw die kip kookt in NS-trein: Geen regels die dit verbieden!

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

In plaats van een eenvoudig broodje kaas te eten in de trein, besloot een persoon om een warme maaltijd te bereiden in de coupé.

De Nederlandse TikTok-gebruiker Isabelle Joëlla nam deze beslissing. Haar video waarin ze drumsticks bakt in een Nederlandse trein verspreidt zich snel op het internet.

De andere passagiers waren verrast door deze actie, maar Isabelle verdedigt haar handeling door te beweren dat ze niets fout doet. Maar klopt deze bewering?

Dit is niet de eerste keer dat Isabelle openbaar voedsel klaarmaakt met haar elektrische pannetje in het openbaar vervoer.

Eerder maakte ze pittige noedels.

Met een kijkersaantal van 3 miljoen en gelabeld als grappig door velen.

Echter, de video waarin ze kip bereidt, net onder het miljoen in aantal views, ontvangt een hoop negatieve feedback. “Heftig dit, en aso,” was een van de reacties.

“Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen,” deelde een ander. En een vraag rees op in de commentaren over de NS-regelgeving: “Lijkt mij erg gevaarlijk,” zo werd gezegd.

Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen bestaat hierover duidelijkheid. “We hebben niet in de reglementen staan dat je geen elektrische pan mag gebruiken in de trein, maar het is niet de bedoeling,” zo vertelde hij aan Editie NL.

“We grijpen terug naar de spelregels,” ging hij verder. “Je mag niemand tot last zijn en geen onveilige situaties of overlast creëren.”


”Er zijn mensen die begrijpen dat wanneer je een kippenpoot bakt, dit onwenselijk is in de trein, zelfs zonder specifieke regels,”


De hinder die dit kan veroorzaken is de reden waarom kip bakken in de trein problematisch is, doordat de geur andere reizigers kan verstoren.


“Er bestaat echter ook een risico bij het gebruik van elektronische apparaten dat tot gevaarlijke situaties kan leiden,” zegt Van Elferen.


“Wanneer een medewerker dit zou opmerken, is het waarschijnlijk dat de persoon die zich niet aan de regels houdt, vriendelijk doch dringend zou worden verzocht om de trein te verlaten,” legt Van Elferen uit.


Tijdens treinreizen hoort hij regelmatig verhalen over mensen die aan het koken of airfryen zijn. Als dit ongemak veroorzaakt bij medereizigers, raadt Van Elferen aan om het nummer 06 13 18 13 18 te sms’en of te appen.


In sommige gevallen kan echter geen directe actie worden ondernomen. “Wij kunnen niet ingrijpen als je last hebt van eetgeluiden van je buurman. Eten in de trein is toegestaan.”


De conducteur heeft uiteindelijk de bevoegdheid om een beslissing te nemen. “Het is mensenwerk, maar denk zelf ook een beetje na,” adviseert Van Elferen.


“In het openbaar vervoer moeten we rekening met elkaar houden. Kip bakken in de trein gaat duidelijk te ver.”

@isabellederoij Vraag voor de volgende keer: wat moet ik maken? 🍗
#foodtiktok
#isabellederoij
#kip
#trein
#joostklein
♬ original sound – Isabelle Joëlla

1. Op deze bijzondere bakscène wordt gereageerd door een woordvoerder:
2. Ik heb veel gezien in de trein maar dit overtreft alles!
3. Je moet dit zien, anders geloof je het gewoon niet!
4. Een dame deelt een video van het bakken van een kippetje in de trein!
5. De dame is zich van geen kwaad bewust! Er staat nergens dat het niet mag..

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven