Als je dit bij je voordeur vindt, bel dan meteen de politie!

boontjes 1jpg

Soms kunnen er onverwachte dingen gebeuren in huis of in de tuin, vooral in gezinnen met jonge kinderen of huisdieren.

Automatische concepten

Vaak vragen we ons af hoe bepaalde dingen op een bepaalde plek terecht zijn gekomen, waarbij we soms denken aan onze kinderen.

Soms geven we de schuld aan onze huisdieren als er iets gebeurt dat onverklaarbaar lijkt te zijn, maar zelden maakt iets ons echt bezorgd of doet ons nadenken over vreemde gebeurtenissen.

Automatische concepten

Voor Maria Celino-Straker, een vrouw uit Manchester, VK, was dit echter anders toen ze voedselresten ontdekte in haar voortuin.

Toen ze op een dag thuiskwam, vond ze een blikje rode bonen voor haar voordeur.

Haar eerste gedachte was dat dit misschien niet zomaar gebeurd was.

Misschien, dacht Maria, was het een grap van buurtkinderen of had een dier het blikje uit een vuilnisbak gehaald.

Echter, een familielid dat tevens politieagent is, bracht haar op andere gedachten. In zijn ogen was het geen kwajongensstreek.

Haar werd verteld dat het achterlaten van voedselresten of andere items voor iemands deur een truc kan zijn die door dieven wordt gebruikt.

Volgens hem wil de dief controleren of de huiseigenaar thuis is door het afval daar te laten liggen. Als het opgeruimd wordt, is de persoon thuis en zal de dief ergens anders heen gaan.

Als het afval echter blijft liggen, zoals in het geval van Maria’s blikje bonen, kan dat aangeven dat de huiseigenaar afwezig is, waardoor het huis een mogelijk doelwit wordt voor dieven.

Maria besloot haar bevindingen te delen op Facebook om anderen bewust te maken van deze truc en hen te helpen hun huis beter te beschermen tegen mogelijke inbraken.

1. Deze kende ik nog niet…
2. Een gewaarschuwd mens telt voor 2!
3. Wees op je hoede als je dit ziet!
4. Dit aantreffen is geen goed teken!
5. Toch wel handig om te weten!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven