Efteling maakt vreemde veranderingen in juni: Meer betalen voor drinken en snacks!

eftejpg

Altijd populair voor een uitje, ongeacht de leeftijd, blijft de Efteling. De toegangsprijzen zijn echter flink gestegen in de afgelopen jaren, waardoor gezinnen met een beperkt budget het park niet meer zo gemakkelijk kunnen bezoeken.

De toegangsprijzen voor het park in Kaatsheuvel liggen nu tussen de 38 en 51 euro, naast extra kosten voor het parkeren van een auto.

Na een lange wachttijd voor attracties is het moment van honger onvermijdelijk en gelukkig zijn er diverse eetgelegenheden beschikbaar.

Bij uitjes zijn hogere prijzen voor eten en drinken gebruikelijk. Hoewel de Efteling al bekendstond om haar hoge prijzen, worden deze nu verder verhoogd volgens de website Looopings.

Voorheen kostte een flesje ice tea 3,90 euro, maar nu zal dit 4,30 euro zijn. Een klein blikje cola, fanta of cassis was eerst 3,70 euro en is nu 4,10 euro.

Zelfs een flesje water zal nu 3,70 euro kosten, terwijl het opvallend is dat Disneyland Parijs lagere prijzen hanteert voor deze producten.


Ook andere prijzen bij Loopings stijgen. Zo gaat een patatje speciaal nu naar een prijs van 4,40 euro, een toename van 50 eurocent.


Voor een broodje Unox moet je nu 5,50 euro betalen, wat een stijging van een euro betekent vergeleken met voorheen.


Abonnementsprijzen gaan ook omhoog. De jaarkaart kostte vorig jaar 215 euro, steeg in januari naar 250 euro en vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe opties:


  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De hoge prijsstijgingen leiden tot kritiek onder bezoekers. Deel je standpunt op Facebook zodat anderen geïnformeerd zijn over deze veranderingen en niet voor verrassingen komen te staan.


1. Bizar zeg
2. Het moet niet gekker worden
3. Het wordt steeds gekker
4. Ga jij nog naar de Efteling nu je dit weet?
5. Wat een absurde prijs!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven