Vattenfall-klanten gaan meer betalen voor zonne-energie vanaf 1 juli!

zon 1jpg

Vanaf 1 juli zullen klanten met zonnepanelen bij Vattenfall een vergoeding moeten betalen voor de stroom die ze terugleveren aan het net.

Deze nieuwe regeling zal van toepassing zijn op zowel klanten met een variabel contract als op nieuwe vaste contracten die vanaf die datum van kracht worden.

De hoogte van de vergoeding die Vattenfall zal hanteren, zal afhangen van de hoeveelheid teruggeleverde energie. Klanten die minder dan 500 kWh per jaar terugleveren zullen geen kosten hebben.

Voor een teruglevering van 500 kWh of meer zal er wel een vergoeding in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld, voor de eerste 500 tot 750 kWh zal deze vergoeding €56 per jaar bedragen.

De kosten zullen toenemen bij hogere hoeveelheden teruggeleverde energie. Andere energieleveranciers, zoals Eneco, Greenchoice en Vandebron, hebben al vergelijkbare maatregelen ingevoerd.

Volgens Energievergelijk.nl worden zonnepaneelbezitters nu door bijna alle Nederlandse energiebedrijven extra belast.

Door de salderingsregeling kunnen klanten met zonnepanelen de teruggeleverde stroom aftrekken van hun eigen verbruik, wat resulteert in een hogere vergoeding tijdens piekmomenten van vraag en een lagere vergoeding tijdens overschotten.

Energiebedrijven voerden terugleverkosten in nadat de Eerste Kamer het voorstel om de salderingsregeling af te bouwen had verworpen.

Vattenfall benadrukt ondanks de nieuwe kosten dat zonnepanelen nog steeds een lucratieve investering zijn.

1. Hoor jij bij die groep die niets hoeft terug te betalen?
2. Vanaf 1 juli geldt deze nieuwe regeling voor zowel klanten met een variabel contract als voor nieuwe vaste contracten
3. Zonnepaneelbezitters worden door de energiebedrijven extra belast.
4. Dat is nou weer jammer…
5. Hoor jij bij die groep die niets hoeft terug te betalen?

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven