Zoek de oude VHS-banden op zolder: Ze kunnen nu veel geld waard zijn!

band 1jpg

Het lijkt erop dat met de opkomst van dvd’s en streamingdiensten, het tijdperk van het bekijken van films op videobanden bijna voorbij is.

Niettemin, het is aan te raden om je oude collectie eens te doorzoeken, aangezien sommige VHS-banden tegenwoordig een aanzienlijke waarde blijken te hebben.

VHS-banden zijn al in omloop sinds de jaren ’70 en kostten destijds gemiddeld ongeveer 75 gulden, wat tegenwoordig gelijk zou staan aan € 35.

Sommige van deze banden kunnen vandaag de dag echter tienduizenden euro’s opleveren, met name films uit de jaren ’80 die zeer gewild blijken te zijn.

Zo werd er onlangs bijvoorbeeld een oude videoband van “Back to the Future” uit 1985 verkocht voor maar liefst 75.000 dollar, wat neerkomt op ongeveer € 69.000.

Zelfs films die zijn uitgebracht door 20th Century Fox in 1977, zoals “The Sound of Music”, kunnen enorme bedragen opleveren, variërend van tonnen tot zelfs miljoenen euro’s. Dit werd gemeld door Jay Carlson van Heritage Auctions.


Er wordt gezegd dat “Rocky” met Sylvester Stallone, een film uit 1976 die meerdere Oscars heeft gewonnen, een publieksfavoriet is waarvan een originele VHS-band nu zo’n € 25.000 waard kan zijn.


Disney-films op VHS kunnen ook een aanzienlijke waarde hebben, zoals “Beauty and the Beast”, een animatiefilm uit 1991, die op Ebay bijna € 2.000 kan opbrengen.


Als je genoten hebt van “The Lion King” vroeger en je hebt de videoband nog, dan zou je geluk kunnen hebben. Er wordt momenteel ruim € 2.000 geboden voor deze klassieker op Ebay, waarbij de waarde van oude VHS-banden voornamelijk wordt beïnvloed door nostalgie en zeldzaamheid.


Deze objecten worden door veel verzamelaars hoog gewaardeerd vanwege de belangrijke rol die ze speelden in hun jeugd.


Philip Baker, de maker van VideoCollector, benadrukt dat VHS voor velen de eerste toegankelijke manier was om thuis films te bekijken en dat het hebben van een videorecorder tegenwoordig zeldzaam is, wat de waarde van deze banden verder verhoogt.

Met de groei van de markt voor nostalgische objecten zoals oude games en gadgets, is het niet verrassend dat het verzamelen van oude videobanden een hernieuwde interesse heeft gekregen.

Misschien is het de moeite waard om je oude verzameling eens te bekijken, aangezien je nooit weet welke waardevolle schatten je zou kunnen tegenkomen in die nostalgische doos.

De waarde van sommige oude VHS-banden is door de opkomst van moderne technologieën aanzienlijk gestegen, en het kan lonend zijn om te zien of je toevallig een van die waardevolle exemplaren hebt.

Vooral films uit de jaren ’80 en ’90, met name klassiekers en Disney-films, hebben vanwege hun nostalgische waarde en zeldzaamheid vaak een aanzienlijke commerciële waarde.

Wacht niet langer en ga op zoek in die stoffige dozen om te ontdekken of je misschien een van die gelukkige eigenaars bent van een waardevolle videoband.

1. Oude VHS banden van Disney worden met grof geld verkocht
2. Ik heb spijt dat ik alle banden weg heb gedaan!
3. Jeetje wat een bedragen, dom dat ik ze weg heb gedaan!
4. Vooral deze banden zijn een fortuin waard!
5.VHS banden van Disney zijn heel veel geld waard!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven