Moeder boos op grootouders omdat ze niet willen oppassen: ‘Ze moeten helpen’

gojpg

Op TikTok circuleert op dit moment een opvallende video van Rachel, ook bekend als @rachonlife, die behoorlijk wat discussie op gang brengt.


In haar video uit Rachel haar ongenoegen over grootouders die graag trots zijn op hun kleinkinderen, maar zelden bereid zijn om op te passen.


Tegelijkertijd prijst ze grootouders die actief deelnemen aan het leven van hun kleinkinderen. Rachel, bekend om haar directe mening, bekritiseert grootouders die opscheppen over hun kleinkinderen maar nalaat om echt betrokken te zijn bij hun leven.


Zij zegt: “Ik wil praten over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze weigeren tijd door te brengen met hun kleinkinderen, aangezien ze denken dat het niet hun verantwoordelijkheid is.”


Rachel benadrukt dat haar kritiek gericht is op grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar zelf nooit het initiatief nemen om hen op te zoeken.


“Er zijn grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar die niet fysiek op bezoek komen. Ook zijn er grootouders die beweren de beste oma’s of opa’s te zijn, maar die verwachting niet waarmaken.”


Rachel benadrukt online het belang van een actieve rol van grootouders in het leven van hun kleinkinderen.


“Als je grootouder wilt zijn, gedraag je er dan ook naar. Je bent geen oppas of vriend, maar een grootouder die een belangrijke rol speelt in het leven van je kleinkinderen.”


Rachel toont in haar situatie een goed georganiseerd gezinsleven. Ze uit haar waardering voor haar schoonouders: “Mijn man en ik gaan op maandag naar therapie.”


”Wanneer mijn schoonouders bij ons langskomen, brengen ze de kinderen naar bed, en wanneer we terugkomen, zijn ze al vertrokken.”


Rachel benadrukt de waarde van de steun van grootouders: “Ze begrijpen dat hun zoon, mijn man dus, hulp nodig heeft en het is hun taak om er te zijn, ongeacht zijn leeftijd van 33 jaar.”


De video heeft veel reacties opgeroepen. Sommigen herkennen zichzelf in het verhaal van Rachel. Een opmerking luidt: “Mijn moeder wil altijd dat ik de kinderen naar haar toe breng, hoewel ze in dezelfde straat woont.”


Iemand anders schrijft: “Mijn ouders wonen slechts 30 minuten bij me vandaan. Ze vinden het echter te veel moeite om naar mijn huis te rijden om hun kleinkind te zien.”


Een andere mening wordt geuit door een gebruiker die benadrukt dat de opvoeding van kinderen de ouders’ verantwoordelijkheid is, niet die van de grootouders: “Deel uitmaken van het leven van kleinkinderen is iets anders dan ze opvoeden.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Deze moeder uit kritiek op grootouders!
2. Haar video zorgt voor veel reacties!
3. Ze vindt dat grootouders een actieve rol moeten spelen.
4. Grootouders moeten zich gedragen zoals grootouders…
5. Deze moeder is erg direct!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven