Jonge vrouw stopt na eerste werkdag: ‘Geen pauze gekregen’

ontslagjpg

In een arbeidsmarkt waar de concurrentiestrijd hevig is en stabiele banen schaars zijn, heeft een jonge vrouw een opmerkelijke beslissing genomen: ze heeft haar baan opgezegd na slechts één dag in dienst te zijn geweest.

Automatische concepten

Dit specifieke verhaal, gedeeld door gebruiker @croissantwoman, werpt licht op de uitdagingen waarmee veel jongeren te maken krijgen bij hun zoektocht naar werk.

In een video deelde een jonge vrouw van 20 jaar haar verrassing over de realiteit van haar nieuwe baan als verkoopassistente.

In eerste instantie leek ze zeer enthousiast over haar functie, waarvoor ze verklaarde dat ze goed was opgeleid.

“In de video vertelde ze dat een zeer vriendelijke collega haar begeleidde, haar leerde van alles, van het gebruik van de kassa tot het openen en sluiten van de winkel, en het uitschakelen van het alarm,” deelde ze mee.


Er kwam al snel meer op haar bord dan ze had verwacht, hoewel het salaris niet hoog was, was ze toch bereid om de positie te aanvaarden:


“Op dat moment betekende het weinig geld, maar het was tenminste werk,” verklaarde ze. Haar toewijding was onbetwistbaar.

Automatische concepten

Naast haar reguliere taken kreeg ze ook extra verantwoordelijkheden zoals budgetbeheer, inkoop, verzending en algemeen winkelbeheer toegewezen.


Wat haar vooral dwarszat, was het gebrek aan pauzetijd gedurende haar werkdag. “Er was geen mogelijkheid om even te pauzeren:

Er werd onthuld dat ze, net als al haar collega’s, acht uur achter elkaar had moeten werken zonder de mogelijkheid om even te pauzeren.

Na slechts één dag nam ze ontslag vanwege de combinatie van een lage beloning en hoge verwachtingen die op haar rustte.

1. Ze verdiende niet veel maar nam toch de baan aan….
2. Deze jongedame verdient alle steun!
3. Het is helaas een feit dat jongere personen soms worden misbruikt.
4. Het is goed dat ze voor zichzelf opkwam, dit is een recht dat ze heeft!
5. Geweldig besluit! Ze heeft volkomen gelijk, heel goed gedaan!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven