Engelsen zijn nog steeds boos op Ronald Koeman: ‘Ik zal die avond nooit vergeten’

rk 1jpg

Voor Engelsen brengt de halve finale van het EK, Nederland – Engeland op woensdag, herinneringen boven aan Ronald Koeman. De bondscoach van Oranje wordt nog altijd fel bekritiseerd door veel Engelsen.

In oktober 1993 zorgde Ronald Koeman voor veel ophef in Engeland, ruim dertig jaar geleden.

Toen was hij de aanvoerder van het Nederlands elftal en speelde een cruciale rol in de wedstrijd waarin Nederland zich kwalificeerde voor het WK in de Verenigde Staten.

Bij een 0-0 stand maakte Koeman een overtreding, waarvoor hij enkel een gele kaart kreeg in plaats van rood en een penalty tegen.

Dit zorgde voor veel woede bij de Engelsen, vooral toen Koeman later in de wedstrijd een vrije trap mocht nemen en scoorde.


In eerste instantie was de vrije trap bedoeld voor Dennis Bergkamp, maar om onbekende redenen nam Koeman deze op zich. Dit leidde tot de kwalificatie van Nederland voor het WK, terwijl Engeland achterbleef.


De beslissing van Koeman zorgde voor ontzetting bij de Engelse bondscoach Graham Taylor, die de legendarische woorden “Do I not like that” uitsprak, wat nog steeds vaak geciteerd wordt in Engelse sportkringen.


Met de aanstaande wedstrijd tussen Nederland en Engeland komen deze pijnlijke herinneringen weer naar boven voor de Engelsen. Iemand deelt de beelden uit 1993 met als bijschrift: “Do I not like that!”, wat nog steeds een gevoelige snaar raakt.


Opmerking over de aankomende wedstrijd: “Woensdag is het dus Engeland tegen Nederland en er is geschiedenis met hen, vooral met Ronald Koeman. Ik zal die avond in oktober 1993 nooit vergeten.


Do I Not Like That!
So it’s England v The Netherlands on Wednesday & there is history with them and especially Ronald Koeman.
I’ll never forget that night in October 1993, totally and utterly robbed.
Graham Taylor wasn’t everyone’s cup of tea, but this lost him his job!#England pic.twitter.com/EiUq1O8yPK

1. Deze gevoelens zitten heel diep bij vele Engelsen…
2. De Engelsen zijn die bewuste avond nooit vergeten…
3. Die bewuste avond kunnen velen zich nog herinneren…
4. Tot op de dag van vandaag hebben ze een hekel aan hem!
5. Grote kans dat velen Engelsen woensdag gaan fluiten!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven