Weeralarm van KNMI: Slecht weer kan voor veel problemen zorgen!

onwejpg

Terwijl we op dit moment genieten van het mooie weer, is het belangrijk om voorbereid te zijn op slecht weer dat eraan komt.


Vanaf het einde van de middag zullen zware onweersbuien over Nederland trekken, wat heeft geleid tot de afgifte van code oranje door het KNMI.


De waarschuwing geldt voor het hele land en begint in Zeeland om 16.00 uur. Verwacht worden buien met krachtige windstoten, hevige regenval, intens onweer en hagel.


Voor Noord-Brabant en Zuid-Holland geldt code oranje vanaf 17.00 uur, en voor Limburg, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Holland en het IJsselmeergebied vanaf 18.00 uur.


De waarschuwing is van kracht in Friesland, Overijssel en op de Waddeneilanden vanaf 19.00 uur.

WEERALARM: Maak je borst maar nat dit weer gaan we krijgen in de zomer van 2023!

De buien zullen uiteindelijk het land verlaten via het noordoosten. Drenthe en Groningen krijgen de waarschuwing vanaf 20.00 uur.


Volgens het KNMI is de kans op schade en overlast groot door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen,” zegt een bron.


“De onweersbuien kunnen vooral gevaarlijk zijn voor buitenactiviteiten en het verkeer,” zegt het weerinstituut.


1. Het KNMI waarschuwt voor mogelijke schade en overlast.
2. Vanavond zal het weer heftig worden in ons land.
3. De waarschuwing van het KNMI geldt voor alle gebieden.
4. Moet je vanavond de deur uit, bereid je dan voor.
5. Verwacht een grote verandering in het weer.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven