Nieuwe onthullingen over penalty: Wat ging er mis?

ssjpg

Er vonden gisteren gebeurtenissen plaats die tot discussie leiden over de uitschakeling van Oranje op het EK voetbal. Het leek er lange tijd op dat het duel zou eindigen in een 1-1 gelijkspel en mogelijk een verlenging, maar het was Ollie Watkins die de Nederlandse hoop deed vervagen.

Er is echter veel ophef ontstaan over ‘de strafschop’. De scheidsrechter, die al eerder onder vuur lag vanwege zijn betrokkenheid bij een omkoopschandaal, kende een omstreden strafschop toe aan de Engelsen, wat uiteindelijk doorslaggevend bleek.

Op sociale media circuleren video’s waarop te zien is dat Bukayo Saka voorafgaand aan het contact tussen Denzel Dumfries en Harry Kane hands maakte.

Desalniettemin negeerde de VAR dit moment compleet en besloot het niet te beoordelen. Bovendien verliet Kane eerst het stadion voordat hij geraakt werd door Dumfries, wat de situatie nog vreemder maakt.

De reacties uit de voetbalwereld zijn overweldigend. Voormalig scheidsrechter Manuel Gräfe spreekt op X van ‘een zware dobber voor alle integere scheidsrechters’ en beschuldigt Zwayer indirect van partijdigheid.

Daarbij reageerde voormalig topvoetballer Gary Neville op de beslissing en noemde het een ‘disgrace’. Zelfs de Engelse fans begrepen niet waarom de penalty werd toegekend.

Tijdens een persconferentie uitte bondscoach Ronald Koeman zijn frustratie en zei dat het voetbal ‘kapot gaat door dit soort beslissingen’.

Virgil van Dijk was eveneens boos, maar besloot om voorzichtig te reageren om verdere problemen te vermijden.

Vóór de winnende goal van Watkins waren er nog twee betwiste beslissingen, inclusief een situatie waar Engeland een doeltrap kreeg terwijl Nederland recht had op een corner.


Niet veel later kreeg Cody Gakpo een foutief fluitsignaal voor een vermeende overtreding, gevolgd door een doelpunt van de Engelsen.


Kortom: twee onjuiste beslissingen, een gemiste handsbal en een ten onrechte gegeven strafschop resulteerden in de nederlaag van Nederland. De vraag blijft: hoe heeft dit kunnen gebeuren?

1. De voetbalwereld begint steeds luider te praten.
2. Ook in Engeland is er opschudding en begrijpen ze het niet…
3. Grote vraagtekens bij deze kwesties!
4. Dit maakt de beslissing nog vreemder…
5. Echt ongelooflijk dit allemaal!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven