Moeder heeft spijt van medische behandelingen in Turkije: ‘Ik heb er geen toestemming voor gegeven’

WhatsApp Image 2024 07 12 at 193906jpg

Een ontmoedigende ervaring werd beleefd door Sara Platts, een 32-jarige moeder van vier uit Engeland, nadat ze ongeveer 16.000 euro had uitgegeven aan cosmetische chirurgie in Turkije.

Een ernstig litteken en een reeks complicaties waren het resultaat van deze beslissing. Een nachtmerrie werd werkelijkheid.

Toen Sara in september 2021 176 kilo woog, voelde ze zich uiterst ongezond en worstelde met haar zelfbeeld. Haar dagelijkse voeding bestond voornamelijk uit chips en ze voelde zich gevangen in haar eigen lichaam.

Ondanks teleurstelling door het gebrek aan resultaten van traditionele methoden zoals dieet en lichaamsbeweging, dreef de wens voor verandering Sara naar een advertentie voor plastische chirurgie in Turkije.

De aanbevelingen van vrienden en familie, samen met de charismatische uitstraling van een arts die ze online had gevonden, overtuigden haar.

In een interview met DailyStar sprak iemand over hen als een persoon ‘die ze als erg grappig en betrouwbaar beschouwden’.

Tijdens haar verhaal in datzelfde interview onthulde Sara hoe ze een omvangrijke lening van familieleden aanging om de operatie te financieren. Haar doel was vet te laten verwijderen en een ‘360 upper body lift’ te ondergaan.

Zelfs al was het de bedoeling om de operaties in twee afzonderlijke fasen uit te voeren met een tussenpauze van zes maanden, de chirurg besloot anders.

De chirurg heeft alle ingrepen gelijktijdig uitgevoerd zonder dat Sara hier expliciet toestemming voor had gegeven. “Hij heeft gewoon alles in één keer gedaan, zonder mijn toestemming,” verklaarde ze.

Haar ontwaken na de operatie bleek slechts het begin te zijn van een nachtmerrie. Ze ervoer ernstige ademhalingsproblemen en werd geconfronteerd met een onnatuurlijk ogende massa op haar borst.


Na negen dagen ontmoette ze opnieuw een dokter, en tegen die tijd was de schade al gedaan.


Sara moest acht hersteloperaties ondergaan en weken in het ziekenhuis doorbrengen toen ze terug was in het Verenigd Koninkrijk, weg van haar kinderen.


Ze heeft plannen om juridische stappen te ondernemen tegen de arts, van wie ze niets heeft gehoord sinds ze terugkwam.


1. Deze moeder wil de chirurg aanklagen en geld zien!
2. Deze ingreep heeft zeer grote gevolgen:
3. Het avontuur in Turkije werd een grote nachtmerrie
4. Deze moeder heeft grote spijt van deze beslissing:
5. De arts heeft dingen gedaan zonder dat zij akkoord heeft gegeven

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven