Op vakantie geld opnemen kost nu meer: deze banken zijn het duurst!

pinn 1jpg

Met de zomervakantie in volle gang, is het nu de tijd dat veel mensen richting het buitenland trekken om daar te genieten van zon, zee, strand, natuur en cultuur.

Voor Nederlanders zijn populaire vakantiebestemmingen onder andere Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië. Of je nu met het vliegtuig of met de auto reist, de kosten voor vakanties zijn in de afgelopen jaren flink gestegen.

Met name vliegtickets zijn aanzienlijk duurder geworden tijdens de vakantiemaanden. Ook de brandstofprijzen zijn fors gestegen.

Hoewel er alternatieven zoals treinreizen beschikbaar zijn, bieden deze vaak weinig financieel voordeel en kunnen ze soms zelfs duurder uitvallen dan vliegen.

Desondanks zijn er manieren om je vakantie betaalbaar te houden. Zo is kamperen bijvoorbeeld een voordeligere optie dan het boeken van kostbare hotels.

Gebruik NOOIT gratis douchegel, zeep en shampoo in een hotel

Als je buiten Europa reist, kan kamperen echter lastig zijn. Een manier om kosten te drukken is door goed op te letten bij welke bank je geld opneemt

Op reis gaan en geld opnemen, zowel binnen als buiten eurolanden, kan kosten met zich meebrengen, zoals wisselkoersen en banktarieven.

Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het slim om vooraf onderzoek te doen naar de kosten die je bank hanteert voor geldopnames in het buitenland. Zo kun je beter geïnformeerd op reis gaan en onnodige kosten vermijden.

Kies bewust voor betaalbare reisopties en financiële transacties, zodat je vakantie niet onnodig duurder uitvalt.

Banken kunnen extra kosten in rekening brengen voor geldopnames, zelfs in eurolanden. Het is verstandig om hierover goed geïnformeerd te zijn om onnodige uitgaven te voorkomen.”

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

“Sommige banken brengen extra kosten in rekening voor geldopnames, zelfs binnen Nederland. Deze kosten kunnen ook van toepassing zijn in andere eurolanden.”

De Consumentenbond adviseert om goed op de hoogte te zijn van de kosten die jouw bank hanteert voor geldopnames, zowel in binnen- als buitenland, om te voorkomen dat je onnodig te veel betaalt.

Geld opnemen in eurolanden is gratis, tenzij de bank ook extra pinkosten in rekening brengt voor de inwoners van het betreffende euroland. Dit komt steeds vaker voor.”

Bij ING betaal je per transactie, onthoud dat:


Let op: ING-klanten betalen ook €3,50 voor een opname in euro’s buiten de Europese Economische Ruimte (de EER bestaat uit alle EU-landen plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein).” Tips voor voordelig pinnen in het buitenland:

1. Dit vragen de ABN, Bunq, ING en Rabo pér transactie!
2. Dit kun je doen om deze extra kosten te omzeilen!
3. In eurolanden is het gratis maar ze rekenen soms wel deze kosten:
4. Bijzondere conclusie van de Consumentenbond:
5. Handig om te weten als je op vakantie gaat naar het buitenland!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven