Moeder wil dat grootouders eerst vragen of ze hun kleinkind mogen knuffelen.

WhatsApp Image 2024 07 21 at 161734 2jpg

Er zijn verschillende opvoedingsstijlen onder ouders, variërend van strenge regels tot meer vrijheid.

Met behulp van het internet delen ouders wereldwijd hun methoden voor het gezond en gelukkig opvoeden van hun kinderen.

Soms ontstaan discussies wanneer deze methoden botsen. Zo vertelde een moeder op Reddit dat haar zesjarige dochter haar oma had gebeten omdat ze geen knuffels wilde.

Dit incident heeft geleid tot debatten over het recht van grootouders om fysiek contact met hun kleinkinderen te hebben zonder toestemming.

Via online platforms benadrukken veel moeders nu dat alle familieleden, inclusief grootouders, eerst toestemming moeten vragen alvorens fysieke genegenheid te tonen.

Ook de moeder Brittany Baxter heeft dit standpunt duidelijk naar voren gebracht. Ze deelde via TikTok video’s waarin ze uitlegt dat grootouders eerst toestemming moeten vragen voordat ze haar tweejarige dochter knuffelen. Dit omdat ze van mening is dat niemand het recht heeft om fysieke genegenheid van haar dochter te eisen.

De reacties en discussies naar aanleiding van haar video van april 2021 hebben laten zien dat dit onderwerp veel emoties losmaakt. Volgens Baxter voelt ze dat dit de enige manier is om hiermee om te gaan, en haar serie video’s heeft een grote hoeveelheid aandacht gekregen.

Baxter heeft aangegeven dat ondanks haar uitleg, de grootouders van haar dochter regelmatig over de grenzen gaan. Dit is een situatie die voor haar extra uitdagend is.

Zij benadrukt ook dat haar peuter al begrijpt wat toestemming inhoudt, terwijl volwassenen hier soms meer moeite mee hebben. Dit is een belangrijk punt dat zij wil overbrengen.

In een van haar video’s op TikTok wordt gedeeld: “Als ouder wordt mijn kind geleerd wat toestemming betekent. Het valt mij op dat personen van volwassen leeftijd moeite hebben om te vragen om een kus of knuffel, ondanks de uitleg die ik geef.”

Zij vertelt dat de leer van toestemming vanaf geboorte aan haar kind wordt doorgegeven en dat het haar ongemakkelijk maakt wanneer er boosheid ontstaat bij volwassenen als haar kind nee zegt.

Volgens Baxter ervaren mensen vaak persoonlijk ongemak en overschrijden zij nog steeds de grenzen van haar kind.

Baxter benadrukt dat haar kind en haar lichaam niet dienen om anderen gerust te stellen.

Een van haar video’s sluit af met de boodschap aan grootouders: “Doe beter.”


Naar aanleiding van haar video kreeg Baxter gemengde reacties ondanks dat het viraal ging met meer dan 400.000 views en duizenden reacties.


Ze gaf aan dat velen haar boodschap niet goed begrepen, maar ook veel steun ontvingen volgens een persbureau.

1. Ze vindt het belangrijk dat haar dochter nee leert zeggen.
2. Ze benadrukt dat haar dochter en haar lichaam niet bedoeld zijn om anderen zich beter te laten voelen.
3. Het stoort haar als opa en oma niet eerst om toestemming vragen.
4. De grootouders overschrijden regelmatig haar grenzen.
5. Ze stelt dat niemand het recht heeft om fysieke affectie van haar dochter te eisen.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven