Nieuw binnen: Joe Biden stopt en gaat weg!

joe 1024x683png

Op 5 november heeft Joe Biden, die momenteel dienst doet als president van de Verenigde Staten, aangekondigd dat hij zich terugtrekt als kandidaat. De reden voor deze beslissing zijn zorgen over zijn gezondheid in relatie tot zijn leeftijd. Dit betekent het einde van zijn lange periode in de politiek.

Tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni merkte men dat Biden moeite had met spreken en een kwetsbare uitstraling had. Ondanks zijn inspanningen om hierna te herstellen, slaagde hij er niet in het vertrouwen van kiezers en partijgenoten terug te winnen.

Joe Biden begon zijn politieke loopbaan als senator op 29-jarige leeftijd. Hij is geboren op 20 november 1942 in Scranton, Pennsylvania, en overwon een stotterprobleem in zijn jeugd. Hij heeft altijd gebruikgemaakt van zijn eenvoudige achtergrond om een band te creëren met de gemiddelde Amerikaan.

Na het tragische auto-ongeluk in 1972 waarbij zijn vrouw en dochter omkwamen, heeft hij als alleenstaande vader voor zijn twee zonen gezorgd. In 1977 hertrouwde hij met Jill en kreeg een dochter genaamd Ashley.

Gedurende zijn carrière heeft Joe Biden te maken gehad met hoogte- en dieptepunten, waaronder het verlies van zijn zoon Beau aan kanker in 2015 en de verslavingsproblematiek van zijn andere zoon, Hunter. Hij heeft 36 jaar als senator gediend, voornamelijk met een focus op justitie en buitenlandse zaken.

Onder Barack Obama werd hij vicepresident in 2008, waardoor zijn politieke carrière een boost kreeg. Het presidentschap werd in 2020 op 78-jarige leeftijd bereikt, wat stabiliteit bracht na de turbulente Trump-periode.

Ondanks positieve ontwikkelingen zoals economisch herstel en een sterke internationale positie, bleef zijn leeftijd een punt van zorg. Uiteindelijk heeft hij, onder druk van zijn partij, ervoor gekozen zich terug te trekken.

Joe Biden zal worden onthouden als een toegewijde staatsman die persoonlijke tegenslagen heeft overwonnen en het hoogste ambt heeft bereikt, maar uiteindelijk niet kon opboksen tegen zijn leeftijd.

1. Dit zag ik niet aankomen.
2. Wow, niet verwacht.
3. Dit was te voorspellen.
4. Ik denk dat een heleboel mensen hier blij mee zijn.
5. Ik denk dat een heleboel mensen teleurgesteld zijn.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven