Jongeren willen dat de duim omhoog emoji verdwijnt: ’te agressief en confronterend’

WhatsApp Image 2024 07 25 at 123638jpg

Op onze planeet vinden momenteel talrijke veranderingen plaats, dat is inmiddels wel duidelijk geworden.


Generatie Z, geboren tussen 1997 en 2012, heeft een geheel andere opvoeding gehad dan de millennials, ondanks het kleine leeftijdsverschil.


Er kunnen aanzienlijke verschillen bestaan tussen deze generaties. Een illustratief voorbeeld hiervan is hoe Gen Z de ‘duim omhoog’-emoji interpreteert.


Terwijl voor millennials deze emoji een positieve betekenis heeft van ‘leuk gevonden’, ervaren veel Gen Z’ers deze juist als negatief – jawel!


Ondanks dat er geen formeel onderzoek naar is gedaan, is er op Reddit een grote groep gebruikers die deze emoji negatief opvat.


Blijkbaar voelen Gen Z’ers zich vaak aangevallen wanneer de ‘duim omhoog’-emoji wordt ingezet in bijvoorbeeld een WhatsApp-gesprek.


Er wordt door hen aangegeven dat de emoji als agressief en confronterend wordt ervaren, vooral wanneer deze wordt toegepast door iemand in een leidinggevende positie of een andere autoriteit binnen de werkomgeving. In zo’n scenario beschouwt Gen Z deze emoji als een vorm van onderdrukking.

1. Er is een grote groep gebruikers die deze emoji als negatief interpreteert.
2. Deze groep ervaart de emoji als negatief….
3. Het blijkt dat deze generatie zich aangevallen voelt door het duimpje…
4. Binnen een werksituatie zien ze het duimpje als een vorm van onderdrukking..
5. Bestaat de kans dat de emoji in de toekomst zal verdwijnen?

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven