Doe jij mee met sparen bij Douwe Egberts? Dit kun je nog met je punten doen!

WhatsApp Image 2024 07 29 at 065022jpeg

Er zijn veel deelnemers aan het spaarprogramma van Douwe Egberts, Pickwick en Senseo in Nederland. Bij aanschaf van producten van deze merken ontvang je spaarpunten op de verpakking.

Deze spaarpunten kunnen worden uitgeknipt en opgespaard. Zodra je genoeg punten hebt, kun je deze in groepen van duizend op je Douwe Egberts-account zetten.

Met deze punten kun je via de website of de online winkel van Blokker diverse cadeaus kopen, variërend van eenvoudige koffiemokken tot een compleet koffiezetapparaat.

Volgens de website van Douwe Egberts zijn er ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders actief bezig met het sparen van deze punten.

Het kan echter geruime tijd duren voordat je voldoende punten hebt verzameld voor een gewenst cadeau. Laten we eens kijken hoe het sparen in zijn werk gaat aan de hand van een voorbeeld van een gemiddeld huishouden.

Een huishouden van twee personen spaart voor een Moccamaster filterkoffiezetapparaat door regelmatig koffie en thee te drinken.

Dagelijks drinken ze samen ongeveer vijf koppen koffie en twee koppen thee, en sparen ze punten met Douwe Egberts Aroma Rood dubbelverpakkingen.

Jaarlijks sparen ze zo’n 1.688 punten, terwijl 43.800 punten nodig zijn voor de koffiezetapparaat.

Met deze spaarratio duurt het ongeveer 26 jaar om het doel te bereiken, op voorwaarde dat ze dagelijks hun koffie- en theeroutine handhaven.

In het geval van minder dure cadeaus, zoals een paar Douwe Egberts mokken of een Senseo koffiezetapparaat, kan de spaartijd korter zijn, maar kan nog steeds vele jaren in beslag nemen.

Het verzamelen van 2.796 punten voor twee mokken kan bijvoorbeeld 1,6 jaar duren, terwijl het voor een Senseo koffiezetapparaat met 11.998 punten ongeveer zeven jaar kan kosten.

Ondanks de lange duur van het sparen, is het een diepgewortelde traditie in veel Nederlandse huishoudens. Het sparen is niet alleen voor persoonlijk gebruik, maar vaak ook voor anderen in de omgeving.

Een woordvoerder van Jacobs Douwe Egberts geeft toe dat, hoewel het sparen lang kan duren, dit over het algemeen niet als een groot minpunt wordt beschouwd.

Door transparantie over de waarde van punten te bieden, begrijpen consumenten dat geduld nodig is bij het sparen, volgens onderzoek.

Huishoudens die sparen voor een Moccamaster koffiezetapparaat moeten consistent koffie en thee blijven drinken om de benodigde punten te verzamelen over een langere periode.

Indien dit te lang duurt, kunnen ze sneller bereikbare doelen nastreven, zoals een Senseo koffiezetapparaat of mokken.

Dit laat zien dat sparen een langetermijnverplichting is, maar door veel huishoudens als waardevol wordt beschouwd binnen een langdurige traditie.


Bron: Radar

1. Dit zijn mysterieuze symbolen voor de jonge generatie!
2. Bezit je een pot met verzamelde symbolen? Het is het waard:
3. Dit is de waarde van jouw verzamelde symbolen:
4. Voor velen is het verzamelen van deze symbolen een eeuwenoude gewoonte:
5. Waardevol als onderdeel van een traditionele praktijk!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven