Belangrijk nieuws: Spanje heeft nieuwe regels voor stranden ingevoerd!

spa 1jpg

Als je van plan bent om dit jaar naar Benidorm in Spanje te gaan, moet je rekening houden met recent ingevoerde strandregels van de autoriteiten.

Overtreders van deze regels riskeren een aanzienlijke boete, en dat is geen loze dreiging.

Spanje trekt veel Nederlandse vakantiegangers, vooral in de zomer, maar ook daarbuiten.

Naast het zonnige weer zijn ook plaatsen als Lloret de Mar, Salou en Ibiza al lange tijd favoriet bij jongeren die een bruisende vakantie zoeken.

Niet alleen ouderen, maar ook jongeren vinden in Benidorm een geschikte plek voor hun zomervakantie, bekend van het programma Benidorm Bastards.

Veel mensen hebben al geboekt, maar niet iedereen is op de hoogte van de nieuwe regels die op het strand gelden.

Zwemmen in zee tussen 00.00 en 07.00 uur is niet langer toegestaan, wat kan leiden tot boetes van 750 tot 1.250 euro.

De beslissing is genomen vanwege de afwezigheid van strandwachten tijdens die uren, wat een zeker risico met zich meebrengt.

Verder gelden er voorschriften met betrekking tot o.a. strandbedjes reserveren, bal spelen op niet-toegewezen plekken, naaktlopen buiten naturistenstranden, alcohol op het strand, en zelfs het gebruik van zeep of shampoo onder stranddouches.

Overtredingen kunnen boetes opleveren variërend van 125 tot 1.000 euro, afhankelijk van de overtreding.

Vissers mogen enkel op specifieke locaties vissen. Boetes voor betrapping met hengel of net variëren van 700 tot 1.000 euro, terwijl het bezit van een harpoen zelfs 1.000 euro kan kosten.

De ernstige maatregelen benadrukken de vastberadenheid van de autoriteiten in Benidorm bij het handhaven van de nieuw ingestelde regels.

Het is essentieel voor vakantiegangers om goed geïnformeerd te zijn en zich aan deze regels te houden om onnodige boetes tijdens hun verblijf aan de Spaanse kust te voorkomen.

1. De regels zijn behoorlijk streng en de boetes absurd hoog!
2. Handig om deze strandregels door te nemen als je naar Spanje gaat!
3. De autoriteiten in Spanje zijn serieus in het handhaven!
4. Belangrijk om te weten als je naar Spanje gaat!
5. DE nieuwe regels zijn streng en de boetes zijn torenhoog!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven