Vlad is een pop die verandert van jongen naar meisje: ‘Een oude vampier in het lichaam van een pop’

vljpg

Opvallend in deze tijd van groeiende ruimte voor genderidentiteit en zelfexpressie is Vlad met zijn unieke aanpak van identiteit en kunst.

Deze artiest en performer van 26 jaar beschrijft zichzelf als een ‘genderfluïde demoonpop’ en heeft daarmee een markante positie verworven in de creatieve wereld.

Haar werk en persoonlijke expressie dagen traditionele opvattingen over gender en schoonheid uit en maken haar tot een intrigerende persoonlijkheid.

Dit artikel neemt ons mee in Vlad’s boeiende wereld, haar kunst en de persoonlijke reis die haar hier heeft gebracht.

Vlad beschouwt zichzelf als een genderfluïde demoonpop, een identiteit met diepe fysieke en psychologische betekenissen.

Haar lichaam ziet ze als een canvas, zowel voor bescherming als om haar innerlijke zelf tot uiting te brengen.

“Ik verlaat nooit het huis zonder make-up,” zegt Vlad. “Mijn inspiratie haal ik uit clowns, het artistiek vormgeven van overledenen en historische mode.”

Dankzij deze bijzondere mix van invloeden ontstaat er een esthetiek die zowel onconventioneel als fascinerend is, en die een vernieuwend perspectief biedt op wat als schoonheid kan worden gezien.

Een belangrijk aspect van Vlad’s persoonlijkheid is haar passie voor make-up. Voor haar gaat make-up aanbrengen veel verder dan alleen een uiterlijke keuze; het is voor haar een vorm van kunst en een manier om zichzelf te uiten.

Tussen de 3 en 9 uur kunnen worden besteed aan het creëren van haar look, afhankelijk van de complexiteit ervan. Dit benadrukt haar toewijding aan haar kunst en haar drang om zichzelf op een diepgaande en betekenisvolle manier uit te drukken.

“Mijn make-up kan soms wel 6 uur duren, en de langste sessie duurde zelfs 9 uur,” verklaart Vlad. Dit intense proces is niet alleen een manier om haar uiterlijk te veranderen, maar ook een vorm van therapie.

Dit stelt haar in staat om haar persoonlijke trauma’s te verwerken en haar innerlijke wereld te verkennen. Vlad’s reis naar zelfontdekking kende echter obstakels.

Opgegroeid als zwarte transgender en queer persoon, merkte ze als kind dat de wereld haar vaak als bedreigend beschouwde.

In haar schoolomgeving werd ze vaak als vreemd of gevaarlijk gezien, en was ze niet geaccepteerd. “Mijn stijl beschrijf ik als een eeuwenoude vampier in een poppenlichaam,” legt ze uit.

“Een cupcake gevuld met scheermessen.” Deze symboliek weerspiegelt de dubbele aard van haar identiteit: een combinatie van aantrekkingskracht en gevaar, schoonheid en angst.

Despite facing challenges, Vlad found solace in fashion and art, using her body as a means to protect herself and express her emotions.

During her time in school, Vlad developed agoraphobia, making it difficult to leave her home. Using her body to create art became a way to cope with these challenges.

Vlad ervaart het dagelijkse leven als een doorlopende kunstshow. Haar creatieve visie komt tot uiting in performances met poppen en bewerkte teddyberen, die haar helpen bij het verwerken van haar trauma’s.

De partner van Vlad speelt ook een belangrijke rol in haar leven en kunst. Gedreven door een gedeelde liefde voor alternatieve stijlen, delen ze een polyamoreuze relatie, wat resulteert in een unieke esthetiek die hun gedeelde smaak weerspiegelt.

Vlad ziet haar artistieke reis als een continu proces. Ze heeft plannen om haar lichaam verder te transformeren met tattoos en lichaamsmodificaties.

“Ik wil een tattoo van een teddybeer die zijn ingewanden naar buiten trekt op mijn dij, en ik overweeg ook om mijn tong te splitsen,” onthult ze.


Haar voortdurende zoektocht naar zelfexpressie wordt weerspiegeld in haar verlangens en haar streven om haar lichaam als kunstobject verder te verkennen.


Als reactie op de negatieve reacties en aanvallen die Vlad soms op straat meemaakt, vindt ze veel steun en zelfvertrouwen in haar kunst en uiterlijk.


Ze vindt voldoening in de interactie met kinderen die haar soms zien als een mythisch figuur, een karakter dat zowel eng als fascinerend is. “Ik ben misschien eng op het podium, maar ik ben eigenlijk zachtaardig en ongevaarlijk,” aldus haar.

In een tijd waarin genderidentiteit en zelfexpressie steeds meer ruimte krijgen, valt Vlad op met haar unieke benadering van identiteit…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven