Grote paniek in Dolfinarium: ‘We vragen jullie rustig de dolfijnshow te verlaten’

showjpg

In het Dolfinarium in Harderwijk vond gisteren een opmerkelijk incident plaats: tijdens de dolfijnenshow Oceanica werd de show verstoord door activisten.


Tijdens de show van 13.30 uur sprongen twee leden van de Vegan Strike Group onverwachts het water in om te protesteren tegen de behandeling van de dieren in het park.


Volgens Looopings zorgde deze actie voor enige paniek onder de toeschouwers van de show.


De onverwachte actie van de activisten in het water tussen de dolfijnen zorgde voor verwarring, aangezien de intenties van hen niet meteen duidelijk waren.


De show werd onmiddellijk gestopt en het publiek werd via luidsprekers gevraagd om rustig de showkoepel te verlaten en geen aandacht te schenken aan de activisten.


In een video van het incident is te zien dat de demonstranten spandoeken bij zich hadden om hun boodschap kracht bij te zetten.


De Vegan Strike Group voerde voor de vijfde keer actie tegen het Dolfinarium, waarvan de vorige keer plaatsvond in de zomer van 2022.


Nadat de actie werd verstoord, werden de actievoerders uit het water gehaald en overgedragen aan de politie. Desondanks werd de volgende dolfijnenshow om 14.45 uur zoals gepland voortgezet.


Belangrijk om op te merken is dat een jaar eerder een rechtbank bepaalde dat het betreden van het water in het Dolfinarium strafbaar is vanwege mogelijke risico’s voor zowel de dieren als de bezoekers.

Een opvallend incident deed zich voor in het Dolfinarium in Harderwijk, waar de dolfijnenshow Oceanica gisteren abrupt werd verstoord door…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven