Model Doutzen Kroes maakt comeback bekend: ‘Ik was in de war geraakt’

WhatsApp Image 2024 08 20 at 110221jpg

In een uitgebreid interview met Vogue heeft Doutzen Kroes aangekondigd dat ze terugkeert naar de modewereld, waarbij ze benadrukt dat ze vanaf nu alleen nog maar werkt onder haar eigen voorwaarden.

Na een periode waarin ze volgens haarzelf “afgedwaald” was, heeft topmodel Doutzen besloten om het roer radicaal om te gooien.

“Wanneer mensen dat tegen me zeiden, dacht ik en antwoordde ik: natuurlijk niet, ik bepaal alles zelf. Maar toen besefte ik dat ik volledig gestuurd werd.”

”Het wordt gezien als ‘professioneel’ als je je mond houdt en nooit klaagt. Zelfs niet als je bij -5 graden in bikini door de kou rent, of om twee uur ’s nachts in een badjas nog steeds wacht op een laatste pasbeurt voor een show,” onthult ze.

Doutzen deelt hoe ze zich gedurende lange tijd niet serieus genomen voelde in de modewereld, omdat iedereen zijn eigen ideeën op haar projecteerde.

“Iedereen had de kans om hun creatieve input te geven, maar mijn stem werd genegeerd. Dit was voor mij onacceptabel.”

”Mijn onvrede als model over het ontbreken van een stem leidde tot rebellie. In 2013 plaatste ik een tweet met ‘Save Palestine’, toen daar zware bombardementen plaatsvonden.”

”Ik was zeer verontwaardigd – wat gebeurde er! Een groot cosmetica-bedrijf eiste dat ik die tweet verwijderde: in mijn contract stond dat politieke uitspraken verboden waren.”

”Bovendien durf je nooit nee te zeggen tegen een belangrijke klant, uit angst voor negatieve gevolgen. Ik moest even uit die stressvolle wereld, helemaal terug naar af.”

“Toen Doutzen zich op Instagram uitsprak over maatschappelijke onderwerpen, sloeg de publieke opinie om,” voegde Marie-Nanette, Creative & Editorial Director bij Vogue, toe.

“Doutzen keerde het modellenbestaan de rug toe. En nu is er ineens die Chloé-catwalkshow, een modepublicatie in de Amerikaanse Vogue en een terugkeer naar Victoria’s Secret. Doutzen is terug,” zo werd vermeld.

“Ik was gekaapt door de wappiekant, maar ik wil niet meer bijdragen aan verdeeldheid,” zei Doutzen in het interview terwijl ze terugkeek op wat ze haar ‘wappie-periode’ noemde.

Dit bericht op Instagram bekijken

Doutzen Kroes heeft haar terugkeer in de modellenwereld aangekondigd in een uitgebreid interview met Vogue, waarin ze ook duidelijk maakt…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven