Julia trouwt volgens islamitische wet met een Egyptische man: ‘Hij wilde nog een vrouw’

emjpg

Op het moment dat maart 2017 aanbrak, was Julia voorbereid op een cruciaal keuzemoment in haar leven: ze maakte de beslissing om haar relatie met Peter te beëindigen en een nieuwe weg in te slaan met haar geliefde, Ahmed, uit Egypte.

In weerwil van het verdriet van de scheiding, vond Julia steun in de harmonieuze verstandhouding met Peter, wat haar aanmoedigde om optimistisch naar de toekomst te kijken.

Haar avontuur begon in september 2018, tijdens een 12-daagse reis naar Egypte. Gedurende deze trip deed zich een onverwachte gebeurtenis voor: Ahmed vroeg haar ten huwelijk.

Vol vreugde accepteerde Julia zijn aanzoek, zonder te weten welke uitdagingen haar te wachten stonden.

Na de vakantie bleef Julia regelmatig Egypte bezoeken, met tussenpozen van meestal acht à negen maanden, om tijd door te brengen met Ahmed.

Met het verstrijken der tijd groeide haar verlangen om zich volledig toe te wijden aan haar nieuwe leven, en in september 2020 besloot ze de stap te zetten om definitief naar Egypte te verhuizen. Ze nam afscheid

Na het afscheid van haar familie begon ze aan een nieuw hoofdstuk.

In Caïro trouwden Julia en Ahmed slechts 12 dagen na haar aankomst in Egypte. De idylle veranderde toen ze merkte dat Ahmed’s gedrag verschilde van vroeger.

Haar man werd afstandelijker en veranderde zijn gedrag. Hij toonde niet langer genegenheid in het openbaar, nam haar niet meer mee uit, en verdween vaak zonder uitleg in de avonden.

Julia raakte in de war door deze veranderingen. De afstand tussen hen groeide en in 2021 keerde ze voor twee maanden terug naar Engeland om haar familie te bezoeken.

Hoewel ver weg, bleef Ahmed in haar gedachten en ze hoopte dat de afstand hen dichter bij elkaar zou brengen.

Bij haar terugkeer naar Egypte in februari 2022, maakte Ahmed echter bekend dat hij met een andere vrouw wilde trouwen, waardoor haar hoop op een nieuwe start snel vervloog.

Een belangrijke ontwikkeling was het nieuws dat Julia ontving. Ze voelde zich verraden, vooral omdat ze dacht dat hun liefde sterk genoeg was, ondanks hun onmogelijkheid om samen kinderen te krijgen vanwege haar menopauze.

De onthulling van Ahmed bracht Julia in een emotionele spiraal. Zij waren zich bewust van zijn recht volgens de islamitische wet om meerdere vrouwen te trouwen, maar ze hadden overeengekomen dat hij eerst haar toestemming zou vragen.

Julia had altijd verklaard dat ze dit scenario nooit zou tolereren, en nu werd ze geconfronteerd met een onmogelijke beslissing. Ondanks Ahmeds pogingen om haar gerust te stellen, slaagde Julia er niet in de kloof tussen hen te overbruggen.

De relatie tussen hen verslechterde verder, waardoor Julia uiteindelijk besloot zich terug te trekken. Ze besefte dat er geen toekomst meer was met Ahmed en dat ze moest accepteren dat haar gevoelens en inzet niet werden beantwoord.

Het einde van hun relatie was pijnlijk, vooral omdat ze er zoveel tijd en emotie in had gestopt. In juli 2022 verliet Ahmed hun woning en in september van datzelfde jaar was hun scheiding officieel.


Julia keerde in november 2023 terug naar het Verenigd Koninkrijk na een verblijf in Egypte. Ze voelde alsof er zes jaar van haar leven waren verspild, maar was op tijd terug voor de 18e verjaardag van haar dochter.


Terug in Lincoln, realiseerde Julia zich dat het tijd was voor een nieuwe start na het afhandelen van enkele zaken in Egypte. Ze begon in januari van dit jaar aan dit nieuwe hoofdstuk.


Julia koestert nog steeds de herinneringen aan Egypte, maar beseft het belang van zelfzorg en het volgen van haar eigen pad. Haar verhaal benadrukt het idee dat liefde soms op onverwachte plekken te vinden is, mits men trouw blijft aan zichzelf.


Julia hoopt nog steeds op ware liefde, maar nu op haar eigen voorwaarden. Ze deelt haar verhaal als een herinnering dat zelfliefde en het volgen van je eigen pad cruciaal zijn, ongeacht de uitdagingen die je tegenkomt.

In maart 2017 stond Julia voor een van de grootste beslissingen van haar leven: ze besloot haar huwelijk met Peter…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven