Gezin gebruikt doekjes in plaats van toiletpapier om geld te besparen

tp 1jpg

Het runnen van een huishouden brengt aanzienlijke uitdagingen en kosten met zich mee, vooral wanneer ouders rekening moeten houden met de behoeften van het gezin en de financiën in evenwicht moeten houden.

Ongewenste kosten kunnen soms een extra last vormen, en met de huidige inflatie is het belangrijker dan ooit om manieren te vinden om te besparen. Een moeder heeft een eigenaardige manier bedacht om geld te besparen op toiletpapier.

Vreemde nieuwe trend: De reden waarom heel veel mensen een wc rol in hun koelkast plaatsen!

Amber Allen en haar echtgenoot Joseph, ouders van drie kinderen, hebben besloten om helemaal geen toiletpapier meer te gebruiken.

Dit opmerkelijke besluit namen zij drie jaar geleden. Amber licht de redenen achter dit besluit toe: “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer.”

“De keuze kwam om verschillende redenen tot stand. Ten eerste: we hadden een schuld van 70.000 dollar en moesten dus besparen.”

“Mijn koopgedrag is veranderd, maar ik kwam tot een interessante gedachte. Het aanschaffen van wc-papier is vergelijkbaar met geld weggooien.”

“Na wat overleg met Joseph hebben we besloten om geen wc-papier meer te kopen maar een doekje te gebruiken.”

Amber deelt mee dat hun nieuwe aanpak aanzienlijke kostenbesparingen heeft opgeleverd. “Gedurende 3 jaar hebben we tussen de 1.200 en 2.100 dollar bespaard.”

“Ik moet toegeven dat we nog wel wc-rollen kopen voor gasten. We hebben overwogen om ‘breng je eigen wc-rol mee’ te introduceren bij vrienden, maar dat leek ons niet beleefd.”


Van plan om de methode van doeken en regelmatig wassen voort te zetten, ondanks mogelijke ongemakken, zijn Amber en Joseph.


Het managen van een huishouden gaat gepaard met aanzienlijke uitdagingen en kosten, vooral wanneer ouders de behoeften van het hele…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven