Lippen laten opvullen gaat helemaal mis

WhatsApp Image 2024 08 28 at 075052jpeg

Het aantal vrouwen dat kiest voor cosmetische ingrepen neemt toe, mede door de constante exposure van dergelijke procedures op social media.

De drempel om iets aan jezelf te laten veranderen lijkt steeds lager te worden door de toenemende toegankelijkheid van deze behandelingen.

Vaak is het doel van een cosmetische ingreep om het uiterlijk te verbeteren, maar soms pakt het anders uit.

Een nare ervaring had de 24-jarige Basia Query uit Las Vegas toen ze besloot om lipfillers te laten plaatsen voor vollere lippen, wat resulteerde in een ernstige complicatie.

Tijdens de behandeling kreeg Basia een ernstige allergische reactie, waardoor ze met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht.


Het incident vond plaats tijdens een behandeling met een hyaluronzuurpen, uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste.


Als gevolg van de behandeling zwollen de lippen van Basia op. De hyaluronzuurpen injecteert lucht onder hoge druk in de huid.


Dit kan riskant zijn, zoals in het geval van Basia. Het ziekenhuis heeft haar behandeld met epinefrine om de anafylaxie, een ernstige allergische reactie, te stoppen.


Basia moest drie uur in het ziekenhuis blijven ter observatie, waar ze behoorlijk geschrokken was van het incident.

Een omstreden apparaat, waarvan bekend is dat het vaak niet de gewenste resultaten oplevert, is de hyaluronzuurpen. In 2021 werd deze pen door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) op de zwarte lijst gezet.

Vanwege de mogelijke risico’s heeft de FDA alle professionals in een officiële waarschuwing geadviseerd het gebruik van deze pen te vermijden.

@basiaquery 0/10 do not recommend #fyp #lips #hylauronpen
♬ Oh no, oh no, oh no, no no – Hip Hop

Een groeiend aantal vrouwen kiest nu voor cosmetische ingrepen, waarbij deze trend grotendeels wordt gestimuleerd door de voortdurende aanwezigheid van dergelijke…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven