Bijzondere video: Hond ontsnapt uit kennel om verdrietige puppy’s te troosten.

moho 1jpg

Niet alle helden dragen capes; soms hebben ze vier poten en een vacht. Dit geldt ook voor Maggie, de Australische herdershond uit Alberta, Canada.

Maggie verbleef tijdelijk bij Barkers Pet Motel and Grooming toen ze ’s nachts ontsnapte uit haar kennel. Haar doel? Troost bieden aan twee jonge puppy’s tijdens hun eerste nacht daar.

De negen weken oude puppy’s, afkomstig van een lokale reddingsorganisatie, verbleven bij Barkers Pet Motel in afwachting van een nieuw thuis.

Voor deze pups was het hun eerste nacht en ze waren duidelijk angstig. Maggie, die kort daarvoor haar eigen nest puppy’s had grootgebracht, reageerde vanuit haar moederinstinct toen ze de puppy’s hoorde huilen.

Alex Aldred, een medewerker van Barkers, merkte op: “We hebben nog nooit eerder gezien dat een hond naar een paar puppy’s sloop en zo enthousiast was om ze te zien.”

De medewerkers van Barkers Pet Motel and Grooming hebben al vele speciale momenten meegemaakt, maar dit moment spant de kroon.

Barkers fungeert vaak

Een internaat voor honden heeft plek geboden aan pleegpups van lokale reddingsorganisaties, toen er onvoldoende pleeggezinnen beschikbaar waren, waardoor de negen weken oude pups bij hen werden geplaatst.

Tijdens een avond uit eten met haar familie, ontdekte Sandi Aldred, eigenaar van Barkers, dat alle honden voor de nacht in hun kennels zaten. Via bewakingscamera’s besloot ze een blik te werpen op de puppy’s.

Zij ontdekte tot haar verrassing dat Maggie ontsnapt was uit haar kennel en zich buiten de kennel van de puppy’s bevond.

De beelden van de bewakingscamera toonden hoe Maggie naar de puppy’s liep, hen besnuffelde, het hek likte en vervolgens naast hen ging liggen.

We keken naar haar op de camera’s en ze vond meteen hun kamer,” deelde Sandi mee. “Ze schonk veel aandacht aan hen en je kon haar kwispelende staart zien.”

Sandi voegde eraan toe: “Ze boog lichtjes voor hen en stak haar poot door het hek. Ze besloot gewoon om daar te blijven totdat we haar kwamen halen. Het was echt vertederend. Ze moest gewoon bij die puppy’s zijn.”

Na het diner keerde Sandi terug naar de kennel waar Maggie haar bij de deur verwelkomde. Sandi herinnerde zich:


“Een situatie waarin ze enthousiast naar me toe kwam. Daarna nam ze me mee naar hun kamer alsof ze wilde zeggen: ‘Ik moet deze puppy’s echt ontmoeten’.”


Sandi besliste om Maggie toe te laten in de kennel bij de puppy’s. Sandi legde uit: “Ze waren allemaal zo gelukkig om samen te zijn.”


“Ze onderzocht ze voorzichtig en raakte ze aan, en toen ging ze liggen en liet ze zich knuffelen. De puppy’s hadden haar nodig en zij had hen nodig,” voegde ze toe. “Het was behoorlijk perfect.”


Maggie bracht de nacht door bij de puppy’s. Toen het personeel de volgende ochtend terugkeerde, lagen ze nog steeds alle drie knus bij elkaar.


Het moederinstinct van Maggie was opmerkelijk sterk, gezien het feit dat ze kort daarvoor haar eigen nest puppy’s had grootgebracht voordat ze werd gered door de Edmonton Humane Society.


Zowel mannetjes als vrouwtjes kunnen een aangeboren zorginstinct tonen, zelfs als ze nog nooit puppy’s hebben gehad, zoals bij Maggie het geval was.


De twee puppy’s waren zelf ook al vrij jong gespeend van hun moeder en wachten nu op adoptie.

Niet alle helden dragen capes; soms hebben ze vier poten en een vacht, zoals Maggie, de Australische herdershond uit Alberta,…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven