Nederlander bespaart veel geld door in het buitenland tabak te kopen

tabakjpg

Significante verschillen in prijzen van sigaretten en andere tabaksproducten met omliggende landen als Duitsland en België worden waargenomen.

Deze prijsverschillen worden voornamelijk veroorzaakt door de hoge belastingen die de Nederlandse overheid oplegt op tabaksproducten.

Deze accijnzen zijn bedoeld om het roken te ontmoedigen, echter blijft een aanzienlijk aantal mensen roken ondanks de toenemende kosten.

Voor sommigen is roken een moment van ontspanning, terwijl het voor anderen een manier is om met stress om te gaan. Wat de motivatie ook is, het aantal rokers blijft hoog.

Ondanks de bewering van de overheid dat hogere prijzen mensen moeten helpen stoppen met roken, blijkt de praktijk anders uit te wijzen.

Veel rokers zoeken goedkopere alternatieven en reizen vaak naar Duitsland in plaats van te stoppen met roken.

De prijsverschillen zijn groot. Voor een pakje Camel met 20 sigaretten betaal je momenteel in Nederland 12 euro, wat neerkomt op 60 cent per sigaret. In Duitsland zijn de prijzen aanzienlijk lager.

In Nederland betaal je 24 euro voor een pakje shag, terwijl dat in Duitsland slechts 9 euro is voor hetzelfde product. Dit prijsverschil maakt een trip naar Duitsland de moeite waard voor veel rokers.

Onlangs deelde een gebruiker op het sociale platform X zijn ervaring: hij ging naar Duitsland om een grote hoeveelheid shag in te slaan.

Wanneer in Nederland zo’n 1725 euro zou worden uitgegeven, bedraagt in Duitsland de prijs slechts 685 euro voor dezelfde hoeveelheid.

Alhoewel volledig stoppen met roken natuurlijk de meest voordelige keuze is, opteren velen ervoor om hun portemonnee te ontzien door naar Duitsland te gaan voor tabaksproducten. De financiële besparing maakt dit voor velen een verstandige beslissing.

Via: Skoften

Het staat buiten kijf dat het leven in ons kleine land behoorlijk duur is, en dit geldt zeker ook voor roken.

De prijsverschillen voor sigaretten en andere tabaksproducten

Met aanzienlijke prijsverschillen ten opzichte van buurlanden zoals Duitsland en België is het interessant om te zien hoe mensen reageren.

De oorzaak van deze prijsverschillen ligt voornamelijk bij de hoge accijnzen die de Nederlandse overheid heft op tabaksproducten.

Deze belastingen hebben als doel het ontmoedigen van roken, maar ondanks de stijgende kosten blijven velen toch roken.

Voor sommigen is roken een manier van ontspanning terwijl anderen het gebruiken als copingmechanisme voor stress. Wat de motivatie ook mag zijn, het aantal rokers blijft hoog.

De overheid beweert dat het verhogen van de prijzen een strategie is om mensen te motiveren te stoppen met roken, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd effectief te zijn.

Veel rokers zoeken in plaats van te stoppen naar goedkopere opties, wat vaak inhoudt dat ze de grens oversteken naar Duitsland.

Er zijn enorme prijsverschillen tussen Nederland en Duitsland op het gebied van tabaksproducten. In Nederland kost een pakje Camel met 20 sigaretten momenteel 12 euro, wat neerkomt op 60 cent per sigaret. In Duitsland liggen de prijzen aanzienlijk lager.

In Nederland betaal je 24 euro voor een pakje shag, terwijl dat in Duitsland slechts 9 euro is voor hetzelfde product. Het prijsverschil maakt een bezoek aan Duitsland voor veel rokers de moeite waard.

Op het sociale platform X deelde een gebruiker onlangs zijn ervaring: hij ging naar Duitsland om tabak in te kopen.

Als hij dit in Nederland had gekocht, zou hij ongeveer 1725 euro kwijt zijn geweest, terwijl hij in Duitsland slechts 685 euro betaalde voor dezelfde hoeveelheid.

Stoppen met roken is natuurlijk de goedkoopste optie, maar veel rokers kiezen ervoor naar Duitsland te gaan om geld te besparen op tabaksproducten. Het prijsverschil maakt dit voor velen een logische keuze.

Via: Skoften

De prijsverschillen voor sigaretten en andere tabaksproducten met buurlanden zoals Duitsland en België zijn aanzienlijk. Deze prijsverschillen zijn grotendeels te…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven