Moeder die thuis blijft vindt het erg moeilijk: ‘Ik heb nooit tijd voor mezelf’

tbm 1jpg

Sommigen kunnen denken dat thuisblijfouder zijn enkel draait om spelen met kinderen en wandelingen in het park.

In werkelijkheid is het een dagelijkse uitdaging, en een persoon genaamd Bridgette Anne uit Wisconsin wilde dit benadrukken via een Facebook-bericht waar veel reacties op kwamen.

In een interview deelt Bridgette Anne de uitdagingen van het leven als thuisblijfouder. Haar bericht begon met de veronderstellingen die mensen hebben over thuisblijfouders.

De idee dat voltijds thuisblijfouderschap gemakkelijk is, dat ze geluk hebben dat ze niet hoeven te werken, dat ze lui zijn en dat het geen ‘echt’ werk is, waardoor ze niets hebben om over te klagen.

Misschien weten mensen niet dat het een eenzame periode kan zijn en een tijd waarin je nooit echt tijd voor jezelf hebt.

In haar uiting vertelde Bridgette dat ze niet in staat is om dingen alleen te doen, zoals naar het toilet gaan, genieten van een kopje koffie, lezen, en meer.

Haar gevoelens wilde ze delen met haar vriend, maar ze voelde zich bezwaard om hem met haar emoties en problemen te belasten, omdat hij al zoveel doet en zij niemand anders heeft om mee te praten.

Later deelde ze over haar post en de reacties die volgden, waarbij ze aangaf dat haar bericht eigenlijk zonder enige planning tot stand was gekomen.

Op dat moment besefte ze slechts dat ze aan het huilen was en overweldigd werd, terwijl ze niemand had om te bellen.


Ze had gevoelens van eenzaamheid en schuld, en hoopte simpelweg dat het normaal was om af en toe op die manier te voelen.


Haar persoonlijke omgeving heeft haar positief gesteund. Ze heeft oude bekenden weer gesproken en heeft een gevoel van evenwicht en lokale ondersteuning teruggevonden.


Er zijn mensen die wellicht denken dat thuisblijfmoeder zijn alleen maar draait om spelen met kinderen en wandelen in het…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven