Veel geld: Dit kost drie warme stroopwafels in het centrum van Amsterdam!

yjpg

Steeds hogere kosten in Amsterdam, vooral in het centrum waar de prijzen extreem zijn.

Zo kan een appartement van slechts 60 vierkante meter al boven de 800.000 euro kosten en is een dagje parkeren erg duur.

Parkeren aan de Prinsengracht kost maar liefst 7,50 euro per uur. Een avondje uit kan snel 50 euro aan parkeerkosten alleen al bedragen.

Niet alleen parkeren en huizenprijzen stijgen in Amsterdam, ook uit eten gaan wordt steeds duurder.

Vooral in het centrum, waar de huren voor restaurants en cafés exorbitant zijn, worden deze kosten aan de klant doorberekend.

Ondanks dat zitten de eetgelegenheden vol, mede door de constante stroom van toeristen. Voor ondernemers lijkt er geen einde te komen aan de stijgende prijzen.

In een populaire winkelstraat zoals de Kalverstraat stijgen de prijzen. Dagelijks trekt dit gebied duizenden toeristen en inwoners van Amsterdam, vooral de eetkraampjes zijn succesvol.

Stroopwafels zijn een geliefde traktatie voor toeristen. Ondanks de verwachting van redelijke prijzen, is dit niet het geval.

In het centrum van Amsterdam zijn de prijzen hoog. Voor drie medium stroopwafels in de Kalverstraat betaal je maar liefst 39 euro.

Ja, bijna 39 euro voor drie stroopwafels, zelfs niet de grootste variant. Dat is bijna net zoveel als de parkeerkosten voor een middagje in de stad.

Deze prijsstijgingen in het hart van Amsterdam zijn problematisch voor zowel de lokale bewoners als toeristen.

1. Voor dat geld kan ik heel veel stroopwafels bij de supermarkt halen.
2. En dan te bedenken dat heel veel toeristen dit graag betalen.
3. Een Hollandse lekkernij en dus betalen toeristen dit mega bedrag!
4. Je zou maar een gezin zijn met kinderen, niet te doen deze bedragen!
5. Had een hoop verwacht maar dat het zo duur zou zijn….

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven