Eva Jinek zwaar bekritiseerd: ‘Niet oprecht en oneerlijk’

eva 1jpg

Eva Jinek heeft haar stempel gedrukt op de Nederlandse televisie en is een van de meest succesvolle vrouwelijke presentatoren geworden, met miljoenen op haar naam.

Ze begon haar carrière in 2008 als presentator van het NOS Journaal op 3 en groeide snel door met grote talkshows die haar bekendheid vergrootten.

In 2019 kondigde ze aan de overstap te maken van de publieke omroep naar RTL, waar ze een praatprogramma op de late avond zou presenteren, afwisselend met Beau van Erven Dorens.

jin

Na het tekenen van een exclusief vierjarig contract bij RTL, verruilde ze in 2024 weer van werkgever en tekende bij AVROTROS voor een nieuw vierjarig contract om eigen programma’s te ontwikkelen.

jin

Echter, niet iedereen is positief over Jinek’s loopbaanbeslissingen. Enkele oud-collega’s hebben kritiek geuit in het AD, waarin ze stellen dat Jinek haar collega’s heeft laten vallen voor eigen gewin.

WhatsApp Image 2024 09 02 at 083452

In het AD wordt geciteerd: “Bij dergelijke wisselingen van werkgever laat Jinek soms collega’s ontredderd en gefrustreerd achter, blijkt uit gesprekken met mensen met wie ze intensief samenwerkte. De loyaliteit lijkt heel groot, maar werkt niet twee kanten op.”

jin

Een oud-collega heeft onthuld dat

Enkele minuten voor de officiële bekendmaking van haar zenderwissel heeft Jinek haar eigen redactie ingelicht.

Het feit dat ze haar redactie en talkshowtafel moet delen met andere RTL-coryfeeën als Beau van Erven Dorens en Renze Klamer maakt haar niet blij,” zei ze.

“Geen dankjewel voor al die mooie jaren, geen afscheidsborrel, niets. Dat is Eva. Ze heeft iets betoverends over zich. Ze is heel goed. Maar ze ruilt je even makkelijk keihard in voor een ander,” werd er verder gezegd.

Volgens de lezers van Mediacourant, die haar als een valse vrouw beschouwden, denkt bijna 90% dat Jinek inderdaad valse streken heeft.

1. De loyaliteit lijkt heel groot maar dat schijnt het dus niet te zijn.
2. De beerput is open getrokken en hoe….!
3. ‘Ze ruilt je even makkelijk keihard in voor een ander’
4. Weinig tot geen positieve dingen over de blondine.
5. Een oud collega doet een boekje open over de presentatrice!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven