Situatie John de Bever bergafwaarts: ‘Het wordt in elk geval niet beter’

jbjpg

Al vijftien jaar vormen John de Bever, bekend zanger, en zijn echtgenoot Kees een onafscheidelijk duo, zowel privé als professioneel.

Tien jaar geleden werd bij De Bever ernstige gehoorproblemen vastgesteld waar hij nog steeds mee kampt.

John de Bever wil zich nergens mee bemoeien: ‘Laat ik aan Kees over’

In een openhartig gesprek met Story deelt John zijn ervaringen met gehoorverlies. Hij draagt een gehoorapparaat, maar ervaart beperkingen, vooral in lawaaierige omgevingen waar hij slechts geroezemoes hoort.

Angstige momenten voor John de Bever: ‘Ik hou er rekening mee’

John geeft toe dat hij vaak zijn gehoorapparaat uitzet, soms zonder dat anderen het doorhebben. Hij vindt het vervelend dat zijn doofheid lijkt toe te nemen.

Zorgen en angst voor John de Bever: ‘Ik hou er rekening mee dat ik hem ga verliezen’

”Heel vaak doe ik het apparaatje ook uit. Mensen hebben dat niet altijd in de gaten, maar ik hoor dan echt niet wat er verteld wordt. Voor mijn omgeving is dat geloof ik meer een probleem dan voor mij.”

Zorgen en angst voor John de Bever: ‘Ik hou er rekening mee dat ik hem ga verliezen’

De zanger worstelt met zijn doofheid en beseft dat het niet verbetert, eerder verslechtert.

John de bever doet bijzondere onthulling over zijn man Kees: ‘fantastische baan voor hem’

John reflecteert op ouder worden en zijn realistische kijk op het leven. Hij benadrukt het belang van elke dag waarderen, wetende dat het leven eindig is en probeert daarom alles uit het leven te halen.

Hartverscheurend: Nog meer verdriet voor John de Bever en Kees Stevens

Hoewel John openstaat voor de eindigheid van het leven, heeft hij geen uitvaartwensen vastgelegd, vertrouwend op Kees om dit te regelen.

John de Bever verklapt het geheim van succes reallifesoap: ‘Ik denk dat dat onze kracht is’

John hoopt dat hij eerder overlijdt dan Kees vanwege het leeftijdsverschil, in de hoop dat Kees daarna een gelukkig leven zal leiden.

Kees Stevens over verbroken contact met zijn ouders: ‘Dat is wel een slechte eigenschap’

Terwijl hij André van Duin en zijn jongere partner Martin aanhaalt als voorbeeld van de onvoorspelbaarheid van het leven, wenst John dat Kees na zijn overlijden verdriet zal kennen maar ook een vervuld leven zal leiden. ‘Dat gun ik hem. Natuurlijk zal er verdriet zijn, maar ik wil dat hij wel een fijn leven zal leiden.”

Zenuwslopend moment voor John de Bever: ‘Ik moest naar de dokter’
auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven