KNMI geeft waarschuwing: Gevaarlijke takken en rondvliegende spullen!

wee 1jpg

Er worden harde windstoten voorspeld voor de nacht van donderdag op vrijdag, voornamelijk langs de kust. Het KNMI meldt mogelijke schade en overlast door de wind.

Verkeershinder en mogelijk afbrekende boomtakken zijn mogelijke gevolgen van zware windstoten. Voorwerpen die kunnen gaan rondvliegen vormen ook een risico, zoals dakpannen.”

De wind zal uit het zuidwesten komen en snelheden bereiken van 75 tot 90 kilometer per uur. In de kustgebieden kunnen snelheden lokaal oplopen tot zelfs 100 kilometer per uur.

De harde wind zal gedurende het grootste deel van vrijdag aanhouden, maar tegen het einde van de middag zal de wind iets afzwakken.

Het weerbeeld voor deze week oogt somber en regenachtig. Hoewel sommige regio’s tijdelijk aan buien kunnen ontsnappen, wordt zwaar weer onvermijdelijk.

Vooral langs de kust belooft vrijdag nog ruiger te worden, met kans op zware windstoten, mogelijk zelfs stormachtig.


In ons landje zal de temperatuur niet boven de 15 graden uitkomen, waardoor de dag nog guurder en somberder zal zijn.


Zaterdag zal de temperatuur verder dalen naar 13 graden, met een mix van zon, wolken en buien. Het blijft een onstabiele dag, terwijl zondag een korte opleving belooft.


Ondanks de mogelijkheid van een lokale bui in het noorden moeten we klaar zijn voor de strijd, zelfs als de zon probeert door te breken.


Na het weekend zal het wisselvallig blijven met regen en wind. Het is het moment om warme dekens te pakken en binnen te blijven. De herfst heeft zich officieel aangekondigd en is duidelijk aanwezig!


1. Volgens het KNMI moet vooral dit deel van NL op zijn hoede zijn!
2. De voorspellingen zien er niet al te best uit voor morgen!
3. Kans op schade en overlast is behoorlijk groot!
4. Het KNMI waarschuwt voor zeer heftige stormen!
5. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven