Jeroen, met een leeftijd van 37, ervaart intense woede. Zijn ouders hebben gehandeld op een manier die voor hem volstrekt onaanvaardbaar is: zij hebben zijn kind vergezeld naar McDonald’s, een scenario dat hij absoluut niet had zien aankomen.
Ondanks het feit dat dit voor sommigen misschien triviaal lijkt, voelt Jeroen zich geraakt door deze gebeurtenis.
Uit zijn frustratie spreekt hij: Mijn kind krijgt geen vlees of zuivel, en dan nemen jullie hem mee naar een fastfoodrestaurant?!
Voor Jeroen vertegenwoordigt een veganistische levensstijl meer dan slechts een optie, het is essentieel in zijn manier van leven en opvoeding van zijn kind.
Toen zijn ouders aanboden om op hun kleinkind te passen, was dit onderwerp duidelijk besproken met hen.
Jeroen voelt nu dat zijn ouders anders hebben gehandeld, wat hij beschouwt als een grote schending van zijn ouderlijke keuzes.
“Het gaat niet alleen om wat hij heeft gegeten,” legt Jeroen uit. “Het draait om respect, respect voor de waarden die ik belangrijk vind en hoe ik mijn kind wil grootbrengen.”
Voor Jeroen gaat het dus niet alleen om de consumptie van vlees en zuivel, maar vooral om het gevoel dat zijn ouders zijn opvoedingskeuzes niet serieus nemen.
Deze gebeurtenis heeft geleid tot een vertrouwensbreuk tussen Jeroen en zijn ouders. Hoewel hij graag wil dat zijn ouders betrokken blijven bij het leven van zijn kind, twijfelt hij nu of hij ze nog kan vertrouwen in hun rol als oppassers.
“Als ze zich nu al niet aan de afspraken houden, hoe weet ik dat dit niet opnieuw gebeurt? Ik wil mijn kind niet opnieuw in zo’n situatie brengen.”
1. Jeroen ziet het als meer dan alleen een klein misverstand:
2. ‘Het is belangrijk voor mij dat mijn kind niet weer in zo’n situatie belandt.’
3. Om te kunnen blijven oppassen, moeten ze zich aan de regels houden.
4. Door het voorval is het vertrouwen tussen Jeroen en zijn ouders geschaad.
5. Hij is boos dat zijn ouders met zijn zoontje naar McDonald’s zijn geweest!