Drinkwaterbedrijf wil huishoudens meer laten betalen: ‘Comfortwater’

zb 1jpg

Verontrustend nieuws voor mensen met een bovengemiddeld waterverbruik, aangekondigd door drinkwaterbedrijf Vitens.

Huishoudens die veel water gebruiken zullen hogere tarieven moeten betalen, aangezien het bedrijf van plan is hen aan te pakken.

Dit initiatief is het gevolg van bezorgdheid over mogelijke tekorten en de onwenselijkheid van ‘comfortgebruik’.

Volgens een woordvoerder van Vitens, die gesproken heeft met De Telegraaf, is het plan om te streven naar een basistarief voor essentieel watergebruik, zoals koken, drinken en toilet doorspoelen. Elk gebruik boven dit niveau zal duurder zijn.

Als je dus van plan bent om je tuin te sproeien of een zwembadje te vullen tijdens warme zomerdagen, zal dit aanzienlijk meer kosten.

Vitens zal volgende week tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering deze plannen presenteren en bespreken.

Tijdens deze vergadering zullen de exacte kosten voor het zogenaamde ‘comfortwater’ duidelijk worden.

De realisatie van deze plannen is echter nog onzeker. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft al gereageerd en benadrukt het belang van betaalbaar drinkwater voor iedereen.

Vitens bevindt zich dus nog in een fase van discussie en afwachting.

De recente weigering van tientallen nieuwe aanvragen voor drinkwateraansluitingen door Vitens, samen met zorgen over de drinkwatervoorziening in verschillende gebieden, roepen verdere vragen op over de toekomstige impact van deze maatregelen, die mogelijk gevolgen hebben voor woningbouwprojecten.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven