Wat een bedragen: Bij deze vijf attractieparken betaal je een vermogen voor parkeren!

betpark 1jpg

Voor een dagje uit naar de attractieparken in Nederland betalen bezoekers niet alleen hoge toegangsprijzen, maar ook steeds meer voor het parkeren.

Dit aspect van het bezoek aan attractieparken wordt belicht in dit artikel, wat voor velen een onaangename verrassing blijkt te zijn.

De meerderheid van de bezoekers komt met de auto, vaak met vrienden of familie.

In 2024 is een dagje naar een attractiepark een flinke investering geworden met de variabele entreeprijzen, bijvoorbeeld bij De Efteling van €43 tot €51 per persoon.

Recentelijk zijn ook de prijzen voor eten en drinken in het park aanzienlijk gestegen, met bijna vier euro voor een flesje water en bijna zes euro voor een broodje Unox.

De hoge prijzen van eten en drinken kunnen een struikelblok vormen, ondanks de mogelijkheid om zelf proviand mee te brengen.

Er zijn kortingsmogelijkheden voor entreeprijzen door online tickets te kopen of gebruik te maken van acties, en voor frequente bezoekers kan een abonnement voordelig zijn. Maar naast de entreeprijzen moeten bezoekers ook rekening houden met extra’s en vooral de brandstof- en parkeerkosten.

Duinrell €15
Efteling €12,50
Walibi €12
Toverland €10
Slagharen €10
auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven