Vrouw laat miljoenen na aan haar geliefde huisdieren: ‘Mijn kinderen verwaarlozen mij’

testa22 1jpg

Een hoogbejaarde vrouw uit China heeft in haar testament vastgelegd dat haar honden en katten een deel van haar vermogen zullen erven. Dit besluit komt voort uit de steun en troost die de dieren haar hebben geboden, vooral in tijden waarin haar eigen kinderen afwezig waren.

De vrouw, die aangeeft dat haar kinderen haar verwaarloosd hebben, met name nu ze ouder is en zich regelmatig niet goed voelt, heeft haar bezittingen aan haar huisdieren nagelaten. Ze openbaarde aan de Chinese media: “Mijn kinderen bezoeken me niet, zelfs niet als ik ziek ben.”

De erfenis voor haar geliefde huisdieren wordt geschat op meer dan 2,5 miljoen euro. Vanwege wettelijke beperkingen in China kan zij niet het volledige bedrag aan hen nalaten, maar men zoekt momenteel naar manieren om deze beperkingen te omzeilen.

De toewijzing van de erfenis zal worden overgedragen aan een lokale dierenkliniek. Chen Kai van het Will Registration Center in Beijing adviseert een vertrouwenspersoon aan te stellen die toezicht zal houden op de kliniek en ervoor zal zorgen dat het geld daadwerkelijk wordt besteed aan de zorg voor de dieren.

Dit geval staat niet op zichzelf; eerder hebben andere huisdieren ook aanzienlijke erfenissen ontvangen. Zo liet Leona Helmsley, een bekende hotelmagnaat, in 2007 een bedrag van 10 miljoen dollar na aan haar Maltese hond Trouble.

Ook Gunther IV, de Duitse herder van gravin Karlotta Liebenstein, erfde een fortuin van zijn overleden baasje en werd daarmee een van ’s werelds rijkste huisdieren. Zelfs een documentaire getiteld ‘Gunther´s Millions’ werd over hem gemaakt.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven