Heb jij een laag inkomen? Bekijk hier hoeveel extra vakantiegeld jij krijgt!

spgjpg

Traditioneel kijken veel Nederlanders in mei uit naar het extra vakantiegeld dat ze ontvangen.


Dit jaar kunnen mensen met een inkomen onder de €3.395 bruto per maand een aangename verrassing verwachten, aangezien zij volgens rapportages van het ADP meer vakantiegeld zullen ontvangen.


Voor mensen met een inkomen lager dan het modaal inkomen lijkt het vakantiegeld dit jaar genereuzer te zijn.


Aan de andere kant zullen mensen met een inkomen gelijk aan of hoger dan €3.395 bruto per maand een daling zien in hun vakantiegeld.

Mensen met een modaal inkomen ontvangen dit jaar specifiek €19 minder vakantiegeld dan vorig jaar, terwijl degenen die drie keer het modaal inkomen verdienen een daling van maar liefst €637 kunnen verwachten.

WhatsApp Image 2024 04 04 at 83613 AMjpg

De verschuivingen in vakantiegeld zijn het gevolg van wijzigingen in de inkomensafhankelijke loonheffingskorting, die de hoeveelheid loonbelasting beïnvloedt die op het vakantiegeld wordt ingehouden.

In 2023 meldde ADP al dat werknemers met een lager inkomen vooral profiteerden van een toename in hun vakantiegeld.


Voor mensen die twee keer of tweeënhalf keer het modaal inkomen verdienen, verandert er dit jaar echter niets aan de hoogte van hun vakantiegeld in vergelijking met vorig jaar.


De berekening van vakantiegeld blijft een ingewikkeld proces, waarbij fiscale regels en persoonlijke financiële situaties een grote rol spelen.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven