Ben jij een zijslaper? Dan kan dit een grote impact hebben op jouw gezondheid!

spojpg

Recent onderzoek toont aan dat de slaaphouding van zijslapers een significant effect kan hebben op hun gezondheid.

Opteren voor het slapen op de linkerzij kan zowel op korte als lange termijn aanzienlijke gezondheidsproblemen voorkomen.

Het wordt sterk aangeraden om de linkerzij te verkiezen. Laten we enkele voordelen van deze slaaphouding bekijken:

De bloedsomloop wordt gestimuleerd wanneer je op je linkerzij ligt doordat de aorta naar links buigt vanaf het hart om richting de buik te gaan.

In tegenstelling tot het slapen op de rechterzij, waarbij het bloed omhoog moet worden gepompt, vereist het in deze positie minder inspanning om naar beneden te stromen.

Indien je vlak voor het slapengaan hebt gegeten, is het gunstig om naar je linkerzij te draaien. Dit komt de spijsvertering ten goede, aangezien de maag in een natuurlijke positie ligt.

Er vindt een betere afscheiding van enzymen uit de alvleesklier plaats, wat resulteert in een verbeterde vertering van voedsel en het voorkomen van maagkrampen.

De positie van de maag kan niet alleen de spijsvertering beïnvloeden, maar ook de symptomen van brandend maagzuur verminderen. Op deze manier kan de maag beter de zure reflux beheersen.

Door op de linkerzij te liggen, wordt het bloed efficiënter gefilterd dankzij de aanwezigheid van de milt aan de linkerkant van het lichaam, wat het lymfestelsel optimaliseert. Op die manier worden vloeistoffen gemakkelijker naar de milt geleid.

Gezien al deze voordelen is het zeker de moeite waard om de linkerzij te overwegen! Houd er echter rekening mee dat zijslapers een neksteunkussen moeten gebruiken, aangezien een gewoon kussen zonder ondersteuning nekklachten kan veroorzaken.

Indien je gewend bent om aan de rechterzij te slapen, kan het een uitdaging zijn om dit te veranderen. Probeer eens op je linkerzij te liggen met een kussen tegen je rug om te voorkomen dat je in je slaap weer naar rechts draait.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven