Recentelijk hebben velen opgemerkt dat chips niet meer dezelfde smaak hebben als voorheen. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een verandering te hebben ondergaan die de smaak heeft beïnvloed.
Maar waarom is dit het geval? De Snackspert, een gerespecteerde snack-deskundige in Nederland, deelt het antwoord in een video op TikTok.
“Ik heb eindelijk ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” begint Eke Bosman, ook wel bekend als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom volgens hem veel chips minder smaakvol zijn geworden. De boosdoener? De hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig in hun chips verwerken.
Bosman wijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s, waar het probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben namelijk aanzienlijk minder zout in hun producten verwerkt.
Recentelijk hebben we ook besproken waarom je moeite hebt om te stoppen na een paar chipjes. Wellicht heb je gemerkt dat de chips minder zoutig smaken, en dat klopt.
1. Het zou nuttig zijn als dit duidelijker vermeld wordt op de verpakkingen.
2. Het valt op dat de smaak anders is, en nu begrijp ik waarom.
3. Het is teleurstellend dat er geen transparantie is over deze verandering.
4. Op deze manier wordt er een vorm van misleiding ervaren.
5. De reden achter de mildere smaak van chips is mij nu duidelijk!