In Toronto woont Tiffany Leigh, moeder van een dochtertje dat op anderhalfjarige leeftijd krekels als maaltijd kreeg.
Tijdens een bezoek aan Azië proefde Tiffany voor het eerst insecten, zoals krekels, gefrituurde tarantula’s en geroosterde schorpioenen.
Toen haar dochter vast voedsel kon eten, besloot Tiffany ook haar kind insecten te laten eten om verschillende redenen.
“Insecten hebben een uitstekende eiwitverhouding en kunnen gebruikt worden ter vervanging van veel duurder voedsel,” legde ze uit.
“Ik bespaar nu bijna $100 op mijn wekelijkse boodschappen doordat ik krekels in plaats van rundvlees, kip en varkensvlees geef,” vertelde Tiffany.
Krekels bevatten veel eiwitten: twee eetlepels krekelpoeder voorzien in 100% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een kind.
“Door krekelhapjes te bestellen bij Entomo Farms, een detailhandelaar in levensmiddelen met specifieke krekelrecepten, begon ik mijn dochter krekelhapjes te geven,” deelde de vrouw.
De moeder zorgt ervoor dat haar jonge dochter alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt door het voeren van krekelmeelpoeder, vanwege haar aversie tegen de insecten zelf.
“Hoewel ik geen problemen had met alternatieve voedingsmiddelen op basis van krekelmeel, ontdekte ik dat toen ik mijn baby het insect op een ‘natuurlijke’ manier probeerde te geven, ze slechts één hap nam en de rest op de grond gooide,” vertelde de moeder.
Om ervoor te zorgen dat haar kind toch belangrijke eiwitten binnenkrijgt, begon Tiffany hele krekels te verwerken in gerechten zoals pannenkoekenbeslag.
Wanneer haar dochter ouder is, overweegt ze om ook andere insecten zoals sprinkhanen, wormen en mieren toe te voegen aan haar dieet.
1. Zodra haar kindje iets ouder is gaat ze deze insecten ook geven!
2. Deze moeder noemt meerdere redenen om dit te doen
3. Zo weet ze te besparen op duurder voedsel…
4. Wat moeten we hierover zeggen…
5. Ze houdt op deze manier veel geld over!