Schoonmaakster meteen ontslagen na gebeurtenis bij klant.

schoon 1jpg

Het is van belang in de werkomgeving dat werknemers zich professioneel opstellen, de regels naleven en elkaars grenzen respecteren.

Collegiaal respect, het respecteren van elkaars persoonlijke ruimte en een houding van respect dragen niet alleen bij aan een fijne werkomgeving, maar zorgen er ook voor dat je reputatie op het werk positief blijft.

Maar waar ligt precies de grens? Een recent voorval werpt mogelijk wat licht op deze kwestie. Het draait hier om een schoonmaakster en een onbeheerde tonijnsandwich, wat uiteindelijk resulteerde in een onverwacht ontslag.

In Engeland bevond de 39-jarige Gabriela, werkzaam voor een schoonmaakbedrijf, zich in een situatie die haar baan kostte.

Gabriela werkte al twee jaar voor een advocatenkantoor toen er na een vergadering een tonijnsandwich overbleef waar niemand interesse in leek te hebben.

Zij besloot de sandwich op te eten, zonder te beseffen dat dit tot grote ophef zou leiden. Na vergaderingen blijft er vaak eten over en voedselverspilling is regelmatig onderwerp van discussie.


Een interpretatie van de gebeurtenis zou kunnen zijn dat Gabriela vermoedde dat de sandwich anders zou worden weggegooid, terwijl haar werkgever een ander standpunt innam.


De mening was dat dit als diefstal werd beschouwd en dat Gabriela geen recht had op het eten, wat tot boosheid leidde.


Ondanks dat collega’s van het advocatenkantoor het incident niet als problematisch beschouwden en het ontslag overdreven vonden, besloot haar werkgever toch dat Gabriela moest vertrekken.


De genomen beslissing leidde tot verontwaardiging en protesten bij velen. Voor sommigen is het moeilijk te begrijpen dat het nuttigen van een sandwich kan leiden tot ontslag.


Er wordt gesteld dat schoonmaakpersoneel vaker geconfronteerd wordt met ontslag voor ogenschijnlijk onschuldige zaken.


Hoewel Gabriela’s handeling onschuldig lijkt, werd haar ontslag door haar werkgever als gerechtvaardigd beschouwd, ondanks het gebrek aan toestemming of opzettelijke overtreding. De vraag die blijft hangen is: is dit rechtvaardig?


De meningen over deze situatie variëren, waarbij velen van mening zijn dat de actie niet nodig was en overmatig werd bestraft. Wat denk jij: was Gabriela’s ontslag gerechtvaardigd, of ging het te ver?


1. Is dit ontslag gerechtvaardigd of gaat het te ver…
2. Het leidde tot een uitkomst die ze nooit had voorzien.
3. Deze gebeurtenis heeft veel discussie veroorzaakt.
4. De klant zag geen probleem, maar de werkgever dacht daar anders over…
5. Ze dacht dat het onschuldig was, maar haar baas dacht daar anders over!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven